Societat

Gastronomia

Infusions de fulles d'olivera i olives en conserva, aplicacions pràctiques de l'aprofitament de l'olivera

La Torre del Llimó va acollir, ahir al matí, dues sessions del taller familiar englobat dins les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'Oliva Extra Verge i conduïdes per Montse Català, de l'Alzina

Per Lluís Rovira i Barenys

El taller familiar sobre l'aprofitament de l'olivera es va fer a les instal·lacions de la torre del Llimó
El taller familiar sobre l'aprofitament de l'olivera es va fer a les instal·lacions de la torre del Llimó | Lluís Rovira i Barenys

La Torre del Llimó va acollir, ahir al matí, dues sessions del taller familiar sobre els aprofitaments de l’olivera que van anar a càrrec de Montse Català, de l’Alzina, i englobades dins les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva Verge Extra. Cadascun dels tallers va començar amb una xerrada sobre la història i els usos diversos dels olivers, a part del més conegut que és la producció de l’oli. Així doncs, en el taller es va explicar com es prepara una infusió de fulles d’olivera i se’n van destacar les seves propietats relaxant i els beneficis que aporta per controlar la hipertensió.

A més Montse Català va explicar com es preparen les conserves d’olives arbequines, amb els ingredients bàsics com són la combinació de diferents herbes aromàtiques, all si es vol i una barreja d’aigua i sal. Una conserva que necessita un mínim de tres mesos per a ser apta pel consum. Tot i això, els participants al taller van poder tastar olives en conserva envasades l’any passat.

Les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva Verge Extra es clouen avui amb la Festa de l’Oli Nou, que comprèn l’esmorzar popular a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola.

En el taller es va ensenyar a preparar olives en conserva (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article