Informació general

Política

Cambrils rebrà una subvenció de la Diputació de Tarragona per impulsar la Casa de la Festa

La regidora de Festes, Teresa Recasens, informa d'aquesta subvenció en un ple extraordinari farcit de punts econòmics

Per Cristina Sierra

Un moment de la sessió plenària extraordinaria celebrada aquest passat divendres
Un moment de la sessió plenària extraordinaria celebrada aquest passat divendres | Andreu Dalmau

L'Ajuntament de Cambrils va celebrar, divendres al matí, un nou ple extraordinari que va estar farcit de punts econòmics. Una de les notícies destacades que es va conèixer a la sessió va ser que el consistori rebrà una subvenció de la Diputació de Tarragona per tirar endavant la Casa de la Festa, és a dir, el local de les entitats festives.

La regidora de Festes, Teresa Recasens, va anunciar l'ajuda de l'ens supralocal al punt en què s'estava tractant la modificació de crèdits número 24/2023 per un import de 76.844,81 euros. Com va explicar el regidor d'Hisenda, Aleix Rom, part d'aquests diners s'invertirien per fer un manteniment de les instal·lacions esportives, fer actuacions en Obra Pública i en una despesa de la regidoria de Festes.

Va ser aleshores quan el portaveu del PP, David Chatelain, va preguntar perquè s'havia donat de baixa la partida de 20.000 euros destinada a rehabilitar el local d'entitats. "Ens diuen que enguany no el podran tirar endavant. Què s'està fent i què es planteja per mantenir el compromís amb les entitats?", va preguntar.

Teresa Recasens: "Les nostres festes aguanten gràcies a les entitats festives"

Recasens va apuntar que aquests diners s'havien canviat d'ús i anaven dirigits a la Festa Major de la Immaculada, ja que el pressupost del departament estava pràcticament esgotat degut a les celebracions d'aniversaris d'algunes entitats festives. "Per poder fer la festa s'havia de fer una nova partida o desviació i gràcies a la Diputació tindrem aquests diners per fer obres de la Casa de la Festa, importantíssima perquè les entitats tenen dèficit d'espai i les nostres festes aguanten gràcies a elles. És molt important que la cultura popular s'aguanti al carrer. Amb els diners que teníem a la partida no en teníem prou per poder fer els treballs i gràcies a la feina de l'alcalde i del regidor Enric Daza hem aconseguit aquesta subvenció i agafar aquesta petita partida per fer la Festa Major", va argumentar.

En aquesta línia, l'alcalde Alfredo Clúa va dir que s'havia licitat la neteja del magatzem de la brigada i que, un cop estigui net, es licitarà el projecte per tirar endavant la Casa de la Festa. També va remarcar que no es podia dir encara la xifra perquè volien esperar a que s'inclogués al pressupost de la Diputació.

Uns arguments que no va convèncer a l'oposició. "Això és fer trampa. El que s'està fent és treure recursos per eliminar la partida del pressupost i a més no ens diuen la quantitat, si la sabessin ja l'haguessin dit", va manifestar. El portaveu del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, també va expressar el seu vot contrari dient que no entenia que es donés de baixa una partida sense tenir assegurada la dotació econòmica de la Diputació.

Modificació de crèdit per manteniment de la via pública

L'altra modificació de crèdit que es va aprovar va ser la número 26/2023 per valor de 54.530,72 euros que anirà a fer front a l'augment de la despesa i a manteniment de la via pública. En aquest punt, el portaveu del PP va preguntar perquè s'havia donat de baixa la partida de 25.000 euros que s'havia d'invertir en la instal·lació de plaques solars a la coberta de l'Ajuntament. El regidor d'Espai Públic i Mobilitat, Alejandro Garcia, va apuntar que el projecte seguia en marxa i que els havien concedit uns ajuts per col·locat aquestes plaques.

A la sessió també es va aprovar la modificació de crèdits número 2/2023 del pressupost en vigor del Patronat de Turisme per import de 245.196,59 euros. Per altra banda, van passar uns reconeixements extrajudical de crèdits (RECs) per valor de gairebé 216.000 euros. La meitat d'aquests punts anaven a pagar factures de la llum. L'oposició, en especial Oliver Klein, va demanar al govern que es faci una millor planificació dels costos energètics. Una petició que va molestar al regidor Alejandro Garcia. "Em sembla un acte de cinisme impressionant quan aquest RECs és per pagar factures del 30 d'abril a l'1 de juliol. Qui va fer una actuació infravalorada va ser vostè. Nosaltres els vam avisar que no estaven fent una bona previsió i ara em diu que si em fa confiança. Que ara vingui aquí demanant o exigint confiança em sembla una mica un exercici de cinisme", va expressar el regidor, que va dir que l'any vinent adaptaran la partida als costos reals.

Comenta aquest article