Societat

Gastronomia

La cambrilenca Montse Abellà crea el menú de la celebració dels 18 anys de la princesa Elionor

VelascoAbellà, el nou restaurant de la xef pastissera i del seu marit, el cuiner Óscar Velasco, va encarregar-se dels plats que es van servir al Palau Reial de Madrid, aquest passat 31 d'octubre

Per Cristina Sierra

Montse Abellà i Óscar Velasco al seu nou restaurant VelascoAbellà
Montse Abellà i Óscar Velasco al seu nou restaurant VelascoAbellà | Instagram @velascoabellarestaurante

La princesa Elionor va celebrar, aquest passat dimarts 31 d'octubre, els seus 18 anys. La filla dels reis Felip i Letizia va jurar la Constitució al Congrés dels Diputats com a hereva al tron espanyol i, acte seguit, es va organitzar un dinar al seu honor al Palau Reial que va reunir a més de 150 convidats i va tenir un toc cambrilenc gràcies a la xef pastissera Montse Abellà, que va crear el menú.

Els assistents van degustar tres plats: brou de pularda amb picada de bolets i brots tendres, moll de roca amb sofregit de tomàquet i suc de safrà i, de postres, una mousse de xocolata negra amb oli d'oliva, gelatina de brandi i sopa de cacauets. Per maridar les creacions culinàries es va escollir el vi blanc As de Voltas 2022, el vi negre Arzuaga Crianza i el Clàssic Penedès AT Roca Brut Reserva.

"Que els Reis pensessin en nosaltres per aquest acte històric significa molt"

VelascoAbellà, el restaurant de la cambrilenca i del seu marit, el xef Óscar Velasco, va ser l'escollit pels Reis d'Espanya i la princesa per elaborar el dinar d'aquest dia tan especial. "No és la primera vegada que cuinem per la Família Reial, són clients nostres. Els hi agrada molt la cuina de l'Óscar i quan hi ha actes importants ens truquen. Que pensessin en nosaltres per aquest acte històric significa molt. Ha estat el primer acte que fèiem com a restaurant", explica Abellà a revistacambrils.cat.

La xef pastissera apunta que en un principi estava previst que l'acte fos més íntim però, degut al que significava aquesta celebració, hi va haver més convidats. "Des de Casa Reial ens van marcar les pautes. Nosaltres vam enviar tres propostes de menú i van escollir aquest. La reina Letizia ho supervisa tot, però crec que aquest cop la princesa ha tingut una mica de mà per l'elecció del postre, que era xocolata", comenta Abellà que afegeix que, després del dinar, els Reis van dir que estaven encantats amb el menú i que tothom estava molt content.

El dinar de celebració dels 18 anys de la princesa Elionor es va fer al Palau Reial de Madrid. (Foto: Casa Real)

 

El passat dimarts, l'equip del restaurant, format per unes 15-16 persones, es van desplaçar cap al Palau Reial, a les 9 del matí, escortats per motius de seguretat. Prèviament, havien fet alguna elaboració al restaurant i un cop van arribar a lloc van començar a fer els dos plats i les postres. Van cuinar per 170 persones que estaven al saló principal i 70 persones que estaven al menjador tècnic. "És un dia que passa molt ràpid i és estressant. Va ser una experiència molt divertida. És un espectacle veure com es treballa en aquests actes", diu la cambrilenca.

Abellà i Velasco van regalar a la princesa Elionor els seus llibres de cuina pels 18 anys. "Els Reis i les seves filles són molt bons clients. Són fantàstics i fan una feina impressionant. Volen ajudar sempre, són molt normals. Quan vam acabar el servei ens van dir que aviat vindrien al restaurant. Estem molt contents d'haver pogut formar part de la celebració històrica", diu la xef pastissera, que abans d'encarregar-se d'aquest dinar ja havia cuinat pels Obama o pels Reis de Jordània a les recepcions reials.

Un nou restaurant que aspira a l'estrella Michelin

Montse Abellà i Óscar Velaso van obrir el restaurant VelascoAbellà el passat 12 de juny a Madrid. La parella es va conèixer treballant al restaurant El Racó de Can Fabes del xef Santi Santamaria i van ser els encarregats d'obrir el Santceloni al 2001 a la capital espanyola, un restaurant que va tancar portes ara fa tres anys. Ella era la xef pastissera, mentre que ell, el cap de cuina. Van aconseguir dues estrelles Michelin i tres sols Repsol. A títol personal, la cambrilenca ha guanyat el Premi Torreblanca a Millor Pastissera i el Gran Prix au Chef Pâtissier de l'Acadèmia Internacional de Gastronomia.

Com diu la Montse, VelascoAbellà és casa seva, és com "el tercer fill", un lloc on acullen i cuinen per tots aquells que els visiten i que volen gaudir del menjar. "Fa molts anys que estic a Madrid, ja fa 23 anys, i dic que sóc catalenya. Amb l'Óscar sempre volíem fer aquest projecte i la veritat és que estem molt contents perquè està funcionant molt bé", explica. El restaurant a més té un toc cambrilenc al jardí, i és que Abellà va posar una olivera del municipi que li va portar el seu germà.

La proposta gastronòmica que s'ofereix a VelascoAbellà podria jugar un paper clau per guanyar la seva primera estrella Michelin. "Fem la cuina que sabem fer i l'espai és molt bonic. No ens preocupa si la guanyem o no, venim de tenir experiència però creiem que l'espai pot jugar a favor", afirma.

Després de l'èxit del menú del dinar de la princesa Elionor, el restaurant ja està treballant en els propers dinars i sopars d'empresa de Nadal. "Aquests dies el telèfon no para, estem tenint moltes reserves", diu Abellà.

Comenta aquest article