Informació general

Obres

Ara sí, es reprenen els treballs de l'hotel del Pòsit

Ahir al matí ja van començar a entrar camions amb formigó per enllestir el projecte, que podria ser una realitat el juny de 2024

Per Cristina Sierra

Activitat d'obres a l'hotel del Pòsit, ahir al matí
Activitat d'obres a l'hotel del Pòsit, ahir al matí | Cedida

Ara sí. Després de posar diferents dates d'inici, finalment ara fa uns dies es van reprendre les obres de l'hotel del Pòsit, més de dos anys i mig després de la seva aturada. Va ser el passat setembre quan es van començar a fer treballs a l'interior de l'edifici i ahir al matí ja van entrar camions amb formigó per acabar, entre altres, la piscina a la coberta. L'objectiu de l'empresa constructora, Units-4, és poder acabar el projecte al juny de 2024, per la campanya del proper estiu.

La passada Setmana Santa es va conèixer que la companyia tornava a treballar en aquesta obra després que la promotora Natarent Cambrils hagués pogut pagar el deute que pujava a gairebé tres milions d'euros. Cal recordar que, a finals de 2021, Units-4 va presentar una petició d’embargament i la subhasta de l’immoble a un jutjat de Barcelona. "Estem molt contents d’haver pogut cobrar i d’haver reiniciat l’obra. És un projecte que ens fa molta il·lusió, era molt frustrant tenir-lo aturat. Estava perjudicant tant a l’entorn com a nosaltres i haver-ho pogut resoldre és molt bo", van dir des de l'empresa.

Més del 50% de l'obra executada

Un cop solucionat el problema econòmic, la constructora ha dedicat les primeres setmanes a visitar i comprovar com estava l'edifici i els materials. També s'han fet algunes modificacions tècniques i s'ha renovat la llicència d'obres que el consistori havia concedit a principis de 2020. Com van explicar fonts de l'empresa a l'abril, ja hi ha més del 50% de l'obra executada.

Un cop s'acabi tota la part exterior, es retirarà la grua i llavors els treballs es centraran en l'interior. En total, prop de nou mesos d'obra per poder aconseguir l'objectiu de que la plaça del Pòsit tingui un hotel de quatre estrelles després d'anys de neguits i preocupacions dels veïns de la zona.

Al 2019 es va presentar el segon projecte de l'equipament, amb una superfície de 4.200 m2, i 67 habitacions, deu de les cuals són suites. A la planta superior hi haurà una piscina, un pool bar i una sala amb mirador panoràmic per poder fer reunions, mentre que a la planta baixa hi haurà un restaurant i una superfície comercial.

L’Apunt

Un hotel que havia d'estar acabat al 2015

Aquest mes d'octubre ha fet deu anys de la presentació del primer projecte hoteler que es va plantejar a la plaça del Pòsit. L'empresa Tidex i Associats estava darrere d'aquest hotel de luxe que volia recordar l'origen mariner de la plaça i que suposava una inversió de 15 milions d'euros. En un principi, l'objectiu era que les obres tinguessin un període d'execució d'uns 18 mesos i que l'edifici estigués operatiu al juny de 2015 o, com a molt tard, al setembre d'aquell mateix any.

El projecte que es va mostrar a la premsa tenia poc a veure amb el que s'està construint ara. Es va plantejar un edifici de 15 metres d'alçada, amb cinc plantes i cobert de fusta. A la façana -direcció al port- es volia construir una cascada d'aigua intel·ligent que dibuixaria diferents figures, a més d'incloure missatges. L'hotel comptava amb 55 habitacions, una planta amb un restaurant "de categoria" i a la darrera planta, la piscina i la zona de solàrium. L'únic punt en comú era que a la planta baixa es volia fer una zona comercial, això sí, amb botigues de luxe.

També s'havia dit que hi hauria una sala de convencions amb una capacitat per a 70 persones.

Comenta aquest article