Esports

Patinatge

El patinatge urbà es dona cita a Cambrils en la tercera edició del Rollerfest (conté galeria fotogràfica)

Patinadors vinguts de diferents punts de l'estat i de Catalunya han participat en un seguit d'activitats desenvolupades aquest cap de setmana

Per Lluís Rovira i Barenys

Patinatge en slalom a la plaça de l'Ajuntament, ahir a mig matí
Patinatge en slalom a la plaça de l'Ajuntament, ahir a mig matí | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils va ser el punt de trobada de l'activitat patinadora dels rollers cambrilencs i d'altres vinguts de diferents llocs de Catalunya i de la resta de l'estat, aquest cap de setmana, en motiu de la celebració del Rollerfest. La festa va començar el dissabte amb la presentació i benvinguda al Parc de l’Ardiaca. Seguidament, a les 11h es va donar la sortida de la Ruta Espartana pels participants més avançats, amb 54 quilòmetres, una ruta que va resseguir el litoral en direcció cap a Salou i va seguir cap a la Pineda i cap a Vila-seca des d'on es va retornar cap a Cambrils. Una mica més tard va sortir la Ruta de Trankis, de caire més familiar i que va arribar fins al pont de la desembocadura de la riera de Maspujols i va retornar cap el port.

El dissabte a la tarda l’activitat es va traslladar a l’skatepark, on es va dur a terme una competició de Rollercross, i una doble Masterclass de wizard i derrapes, per continuar amb la ruta circular de 16 quilòmetres Cambrils Night, que va comptar amb la participació d'una vuitantena de persones. La jornada va acabar amb un sopar i una festa amb dj i servei de barra pels patinadors i patinadores a la carpa de la zona esportiva del Camp de Futbol.

Ahir, diumenge, es va iniciar l'activitat a la plaça de l’Ajuntament amb la constitució dels grups que moments després van participar en una gimcana pel poble. Una gimcana fotogràfica que constava amb cinc punts predeterminats i un darrer com a sorpresa. A la mateixa plaça de l'Ajuntament es van oferir dues masterclass simultànies. l'una d’Urban Freeskate, a les escales de l'edifici consistorial, i l'altre d'slalom, a la mateixa esplanada de la plaça. Finalment, al migdia, es va fer el lliurament dels premis del RollerCross i de la gimcana.

Club Rollers Cambrils, nova entitat esportiva cambrilenca

Xavier Pallarès, president del Club Rollers Cambrils, explicava a revistacambrils.cat que "des de fa uns mesos ens hem constituït com a entitat esportiva. Estem d’aniversari i aprofitem per donar a conèixer el club. Enguany celebrem el tercer aniversari des de la posada en marxa del grup de watsapp inicial  en el que en aquesta moments hi ha un centenar de persones". L'activitat del club és força constant, al llarg de l'any, " de de fa temps fem una sortida bàsica els dissabtes al vespre. A més, els dijous a la tarda fem clases per adults a l’skate park del parc del Pinaret i, també, hi ha una noia que fa clases per a nens a la plaça de l'Ajuntament i ara mirarem de coordinar, aquesta activitat, amb la nostra entitat".

El president del Club Rollers Cambrils explicava que, a més, "participem a sortides a diferents ciutats. L’any passat l'activitat patinadora va experimentar un boom i enguany s’ha anat expandint, a nivell de molts punts de l'estat". Per Pallarès, "la intenció és celebrar el Rollerfest cada any i veure si en un futur podem entrar al calendari de competicions". Pel que fa a l'edició d'enguany, Pallarès es mostrava satisfet, "ha vingut gent de València, Saragossa, Terol, Fraga i des de Catalunya han vingut des de Ponts, Girona, Lleida, Sabadell, Barcelona,..."