Informació general

Successos

Roben per valor de més de 2.000 euros en una de les casetes de «Cambrils, entrada al País del Vi»

El restaurador Xavi Martí denuncia que es va trobar l'estand obert quan va anar a recollir les seves pertinences i que els lladres van accedir al Parc del Pescador per una porta que està trencada

Per Cristina Sierra

Visitants en un dels cellers participants a la 13a edició
Visitants en un dels cellers participants a la 13a edició | Cristina Sierra

Aquest passat diumenge es donava per finalitzada la 13a edició del festival "Cambrils, entrada al País del Vi" després de quatre dies i mig. Una fira del vi i la gastronomia que va tornar a ser un èxit -tot i que encara no hi ha dades oficials econòmiques- i que ha estat marcada per un robatori en una de les casetes dels participants.

El restaurador cambrilenc Xavi Martí, del restaurant Casa Macarrilla 1966, ha denunciat a revistacambrils.cat el furt que va patir després de la cloenda de la fira. Li van robar més de 2.000 euros de material que tenia guardat a la caseta. Entre els objectes hi havien altaveus, roba, vaixella, llaunes de caviar, tonyina i salmó. "Estic molt decebut perquè vas a treballar i el que menys et penses és que et robaran", diu.

Martí ja ha interposat la denúncia davant els Mossos d'Esquadra i aquests li han recomanat que també posi una queixa a l'Atenció al Consumidor. Com explica el cambrilenc, els participants havien de treure les pertinences de les casetes dilluns. Per motius familiars, ell va avisar que no podria anar a desmuntar durant el matí i que hi aniria a les 3 de la tarda, però li van dir que no, que hi anés dimarts al matí. "Em van dir que em donaven un dia més però no em van dir en cap moment que no hi hauria seguretat", comenta.

En arribar a la caseta dimarts al matí, Martí es va trobar la porta oberta i va veure que li faltava el material. Aquell mateix dia també es va assabentar que una de les portes del Parc del Pescador està trencada i que, per tant, podria haver estat el lloc per on va accedir el lladre, un fet que va indignar el cambrilenc. "És la segona vegada que em roben anant a treballar per Cambrils. L'any passat ja em va passar a Madrid Fusion, se'm van endur la vaixella i tot. El Patronat de Turisme se'n va fer càrrec. I ara enguany em passa això. No podem treballar en aquestes condicions", afirma.

Sense assegurança

El restaurador reconeix que és conscient que al contracte que firmen els participants amb l'organització hi ha una clàusula "a lletra petita" que indica que cada empresari s'ha de fer càrrec de les seves pertinences. "No vaig firmar res fins el mateix dia de començar la fira, quan ja hi havia feina i sóc sincer, en aquell moment quan comences a treballar i a preparar totes les tapes no pots mirar què posa en aquest contracte", apunta.

Però tot i aquesta clàusula, no va impedir que més participants patissin també uns robatoris. "Al contracte ells diuen que no es fan càrrec dels robatoris però hi ha una empresa de seguretat que vigila i dimarts ja no hi era. Ja sé que és complicat que em retornin el que em van robar però he posat la denúncia perquè no torni a passar, no ha de ser així. Aquests 2.000 euros ja els dono per perduts, ja sé que no els recuperaré. Hem de poder anar a treballar segurs i que les nostres pertinences estiguin segures, no pot ser que les instal·lacions es deixin obertes, s'ha d'arreglar aquesta porta del parc. Crec que han de tenir una assegurança per aquests casos perquè no només m'han robat a mi, en consta que hi ha hagut altres robatoris mentre es feia la fira", denuncia Martí, que clama que "ningú s'ha fet càrrec" d'aquest succés.

L'Ajuntament lamenta els fets

Fonts del consistori han expressat que els "sap greu" el que ha passat en el marc de la Fira del Vi i també per l'empresari que ha patit aquest robatori. Afegeixen que , "com a qualsevol acte firal, l'organització posa al contracte que l'expositor s'ha de fer carrec del contingut i continent del material que guarda a l'estand" i que, en el cas de la mostra cambrilenca, hi havia seguretat de dia i de nit, un servei que es va allargar fins dilluns al migdia.

Vaixella del restaurant Casa Macarrilla 1966 que van robar a la fira del vi i la gastronomia. (Cedida)

 

L’Apunt

"Descontent general" per la nova organització

Un dels canvis que hi ha hagut en aquesta 13a edició ha estat l'externalització de l'organització de la fira. Martí, com a president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, afirma que hi ha un "descontent general" perquè, l'entitat no va ser coneixedora d'aquesta novetat. "El canvi pot agradar o no però el que no ens agrada és que no se'ns comuniqués a l'Associació perquè creiem que era de rebut saber-ho. Vam rebre queixes de molts associats que anaven cada any a la fira i que no es van presentar per això mateix. Jo com a president no els hi podia donar resposta perquè no ens vam assabentar i van fer el que van voler sense comptar amb nosaltres", apunta.

Comenta aquest article