Informació general

Concentració

Concentració de solidaritat amb el poble palestí a les portes de l'Ajuntament

Prop de 150 persones es van aplegar en aquest acte organitzat per la Comunitat Palestina a Catalunya i que va comptar amb el suport d'En Comú Podem i del Casal Popular El Polvorí

Per Lluís Rovira i Barenys

La concentració es va fer a les portes de l'Ajuntament
La concentració es va fer a les portes de l'Ajuntament | Lluís Rovira i Barenys

Prop de 150 persones es van aplegar, ahir a la tarda a les portes de l'Ajuntament, per condemnar "el genocidi i la neteja ètnica d'Israel sobre el poble palestí", tal com va denunciar la presidenta de la Comunitat Palestina a Catalunya, Amina Shoman. L'acte, organitzat per aquesta entitat i que va comptar amb la col·laboració d'En Comú Podem i del Casal Popular El Polvorí, va consistir en la lectura de diferents escrits i manifestos a l'hora que es van fer diferents proclames a favor de la llibertat del poble palestí.

En la seva intervenció, Amina Shoman va denunciar "els milers de morts i ferits que hi ha hagut aquests darrers dies a la població de Gaza produïts per l'atac d'Israel", un estat que utilitza "armes prohibides internacionalment contra el poble palestí". Shoman també va denunciar les "condicions inhumanes de Gaza, una presó a l'aire lliure que pateix un assetjament complet per terra, mar i aire" i va afegir, "portem molts anys intentant construir la pau a Palestina, hem signat milers d'acords i Israel no en compleix cap i no respecta la llei de la comunitat internacional, no compleixen amb les resolucions de les Nacions Unides. Israel continua agafant terres i produint massacres contra el poble palestí amb impunitat. Israel està per damunt de la llei internacional i molts països occidentals que defensen els drets humans són els qui els venen les armes per a seguir fent massacres contra el nostre poble. Fins quan amb la injustícia? Fins quan el poble palestí ha de sofrir. El poble palestí està sota una ocupació i té el dret de defensar-se i lluitar contra l'ocupant".

Tot seguit es van succeir altres intervencions, intercalades amb crits i proclames. Entre aquestes intervencions també es va comptar amb el testimoni d'un palestí que va haver de marxar a la dècada dels 70 del seu país. Des de l'organització de l'acte es va informar que avui hi haurà una concentració a favor del poble palestí a Tarragona, a partir de les 19 h.

Un moment de la concentració d'ahir a la tarda en suport del poble palestí (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article