Informació general

instal·lacions

Entrenant gairebé a les fosques

Les torres elèctriques de la pista d'atletisme porten gairebé 10 mesos sense funcionar a causa del robatori de cable que es va produir el 21 de desembre de 2022

Per Lluís Rovira i Barenys

Atletes del Club d'Atletisme Cambrils entrenant en la penombra, el passat dilluns 9 d'octubre
Atletes del Club d'Atletisme Cambrils entrenant en la penombra, el passat dilluns 9 d'octubre | Lluís Rovira i Barenys

La pista d'atletisme continua sense enllumenat, 10 mesos després del darrer robatori del cablejat elèctric que es va produir en aquestes instal·lacions, concretament el 21 de desembre de 2022. Durant aquests 10 mesos els clubs que fan servir aquestes instal·lacions per a fer els entrenaments s'han hagut d'adaptar a les circumstàncies lumíniques de cada moment de l'any. Des de l'Ajuntament han comunicat a revistacambrils.cat  que a hores d'ara la restitució de la instal·lació elèctrica a la pista d'atletisme "es troba en procés de licitació" i que "en breu sortirà al perfil del contractant".

Tot i la falta de llum de les torres elèctriques de la pista d'atletisme, els atletes dels dos clubs d'atletisme locals, el Club d'Atletisme Cambrils i el Club Montepenarrubia, han seguit utilitzant les instal·lacions en horaris en que no hi ha llum solar. Des del magatzem de material del Club d'Atletisme Cambrils es va col·locar un focus que il·lumina un angle de la pista d'atletisme, on hi ha la zona de salt de llargada. A banda, des de la façana de l'edifici dels vestidors i gimnàs municipals hi ha cinc focus que donen certa llum a una de les rectes de la pista. La part nord de la pista i la zona central queden gairebé a les fosques. El problema de la manca de la llum de les torres elèctriques es tornarà a fer més evident, ben aviat, ja que en un parell de setmanes hi haurà el canvi d'horari i per la tarda hi haurà menys hores de llum solar.

Robatori del cablejat el mateix dia que s'havia fet la seva reposició

El darrer robatori de cablejat a la pista d'atletisme, el 21 de desembre de l'any passat, es va produir el mateix dia que s'havia acabat de col·locar, després d'un furt que s'havia produït uns dos mesos abans, concretament el dia de Tots Sants. En aquest segon robatori, el del desembre, la reposició del material sostret, a hores d'ara, encara no s'ha fet.

En un primer moment, arran del robatori i de la manca de llum a la pista d'atletisme, l'Ajuntament va prohibir l'ús de la pista a partir de mitja tarda, quan es fa fosc en l'horari d'hivern. Els atletes del Club Atletisme Cambrils, que fan entrenaments diaris de tarda i fins les 9 del vespre n'eren els principals perjudicats. Des del club es va demanar a l'Ajuntament que se'ls deixés entrenar ja que amb la llum provinent del gimnàs i de les instal·lacions dels camps de futbol propers els permetia anar fent els entrenaments i així és com han anat funcionant fins ara, amb el suport, a més, de l'altre focus col·locat a la façana del magatzem.

Intent de robatori del cablejat a les instal·lacions del camp de futbol

El passat dissabte 30 de setembre, a quarts de 8 del matí, es va detectar el robatori dels sistemes d'il·luminació de l'estadi municipal de futbol. El robatori va quedar en intent ja que els lladres no van aconseguir endur-se el cablejat però sí que van provocar danys; van tallar cables però no van aconseguir estirar-los del terra i van deixar sense electricitat la zona esportiva. En aquest cas es va poder fer una reparació ràpida i el mateix vespre la il·luminació del camp de futbol va funcionar en el partit que va disputar el Cambrils Unió.

Comenta aquest article