Cultura

Teatre

La disbauxa i l’humor de l’espectacle MDR (Mort de riure) de Los Galindos estrena el cicle de l’Escena en Gira a la Torre del Llimó

Cent cinquanta persones de totes les edats van participar, ahir al vespre, d'aquest espectacle

Per Josep Maria Ferrando

L'inici de l'espectacle va ser al carrer de les Creus, a les portes de la torre del Llimó
L'inici de l'espectacle va ser al carrer de les Creus, a les portes de la torre del Llimó | Josep M Ferrando

Cent cinquanta persones de totes les edats van participar, ahir al vespre, a l’espectacle MDR (Mort de riure) de Los Galindos, que suposava l’estrena del nou cicle de teatre "Escena en Gira", que enguany ha sortit de Cambrils per programar actuacions també a Falset i Vila-seca.

Los Galindos és una companyia de còmics amb trenta anys d’història, que en aquest nou projecte es barreja circ, pallassos i sentit de l’humor, amb un guió que des del primer moment inclou als espectadors en un espectable esbojarrat i imprevisible, que com diu el seu títol fa riure a tothom i on la diversió constant està assegurada. Darrere de l’histrionisme dels tres personatges, convertits ens pallassos saltimbanquis i equilibristes, s’amaga un treball intens que no deixa res a l’atzar i que exigeix molta professionalitat en una obra que sembla feta d’espontaneïtat i improvisació. Per l’espectador és impactant com els tres còmics fan viure de molt a prop amb els girs i les situacions hilarants que es desenvolupament contínuament.

L'espectacle ja va començar al carrer de les Creus, davant d'una de les portes d'accés a la Torre del Llimó. Los Galindos van aconduir la gent fins a la porta d'entrada del carrer de Rovira. Al finalitzar l’espectacle es va entendre la decisió i la insistència de Los Galindos, tal com van dir a l'inici, de no permetre en cap moment que es fessin fotografies o vídeos de la seva actuació, ni tan sols a la premsa. És un espectacle on l’espectador s’ha de sorprendre i com menys coses se'n sàpiguen millor, per tal de gaudir de l’experiència.

Els premis aconseguits pels Galindos per aquest projecte estan més que justificats:Premi Talía 2023 a millor espectacle de circ, Premi Ciutat de Barcelona 2022 d'arts escèniques, Premi Teatre Barcelona a millor espectacle de circ i clown 2022, Premi de la Crítica 2021 a millor espectacle de circ, Premi Especial del Jurat Zirkólika 2021 i Premi del Públic TAC de Valladolid 2021.

Abans de començar l'espectacle, Los Galindos van interactuar amb el públic al carrer (Foto: Josep M Ferrando)

 

Comenta aquest article