Informació general

Vi i gastronomia

Tret de sortida a la 13a edició de «Cambrils, entrada al País del Vi»

El festival del vi i la gastronomia registra una molt bona afluència de públic durant la primera tarda

Per Cristina Sierra

Ambient durant el primer dia de "Cambrils, entrada al País del Vi"
Ambient durant el primer dia de "Cambrils, entrada al País del Vi" | Cristina Sierra

Els amants del vi i la gastronomia tenen una cita aquests dies al Parc del Pescador amb el festival "Cambrils, entrada al País del Vi". Aquesta 13a edició, que s’allargarà fins diumenge 15 d’octubre a les 23 hores, compta amb la participació de 24 cellers de les sis DO del territori i 17 restaurants cambrilencs que posen en valor els productes de Km 0.

Ahir a la tarda es va donar el tret de sortida al festival amb l’acte inaugural a càrrec de l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; la regidora de Turisme, Camí Mendoza; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré; el director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Godia, i el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Carlos Brull. 

La regidora de Turisme va destacar "l’orgull" per la bona resposta per part del públic i expositors que participen any rere any en aquesta mostra. "El festival reforça la marca de Cambrils com a capital gastronòmica de la Costa Daurada. És una veritable entrada al país del vi, des d’on podem conèixer tota la varietat vitivinícola", va dir. Mendoza també va fer referència a les novetats que s’han impulsat enguany, com l’aposta per la digitalització i el programa que es pot consultar mitjançant un codi QR. També s'ha volgut donar més visibilitat als cellers de totes les DO de la província a la pàgina web del festival, on es pot trobar tota la informació dels cellers, amb la localització i el detall de la seva singularitat amb l'objectiu de que la festa no acabi el dia 15 d'octubre, sinó que l'experiència s'ampliï més enllà.

Un altre tret diferencial és la solidaritat gràcies a Nàutic Parc, que farà diferents sortides per recaptar fons per la lluita contra l'ELA, i Cambrils Art Total, que pintaran unes botes i les subhastaran en benefici de l'entitat Pels Valents, que recull diners per la lluita contra el càncer infantil. A més, a la fira hi torna a haver l’associació d’artesans La Sardineta i s’han programat diferents actuacions musicals. "Volem que pel visitant l’experiència sigui molt gratificant", apuntava.

Carles Brull: "El vi és cultura amb majúscules"

Acte seguit, Àngel Xifré va remarcar que la fira cambrilenca "mostra molt bé el que som com a territori", mentre que Joan Godia va fer referència als paisatges diversos que té Catalunya, entre ells el paisatge gastronòmic que admiren a tota Europa. "Tenim una cuina que ens diferencia d’altres zones europees. Al 2016 Catalunya va ser declarada Regió Europea de la Gastronomia i ara hem aconseguit que al 2025 sigui declarada Regió Mundial de la Gastronomia. El jurat va quedar impressionat de la varietat de productes que tenim", va dir.

Per la seva part, Carlos Brull va definir del festival com un "aparador important en una vila que és un referent turístic internacional". El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, que també és alcalde de Falset i president de la comissió que organitza la Fira del Vi de Falset, va parlar sobre la "capacitat transformadora" que té el vi i que no té cap altre conreu. "El vi pot canviar una terra. El vi és cultura amb majúscules. Se l’associa a l’art, a la cultura, a les religions…I a la bona gastronomia. Transforma tot el que toca per a bé. Pot dinamitzar un territori d’aquesta manera. Estem en un territori on el vi i la gastronomia tenen una presència fora de sèrie", va expressar. 

Alfredo Clúa va tancar els parlaments remarcant què suposa per Cambrils aquesta fira que cada any visiten milers de persones. "És un privilegi ser la capital gastronòmica de la Costa Daurada. El nostre festival ens sorprèn any rere any, aquesta edició promet", va apuntar.

A continuació, autoritats i representants de les entitats i empreses locals van fer un recorregut per tots els expositors per a desitjar-los una bona fira. Cap a les 20 hores, el Parc del Pescador es va començar a omplir de gent que va degustar les primeres copes de vi de la 13a edició, així com provar els plats que han preparat els restaurants i bars cambrilencs.

L'horari d'aquesta edició serà els matins de les 11 a les 15 hores i a les tardes de les 18 a les 23 hores.

Àngel Xifré durant la inauguració de "Cambrils, entrada al País del Vi"
Autoritats i representants de les entitats i empreses cambrilenques durant el primer dia del festival
Un dels cellers atenent als primers visitants del festival del vi i la gastronomia

 

Comenta aquest article