Informació general

Solidaritat

La campanya «Escuts Solidaris» assoleix la xifra dels 800.000 euros per la lluita contra el càncer infantil

Ahir es va celebrar a Cambrils la II Gran Gala Benèfica Escuts Solidaris en la que es van repartir tot un reguitzell de guardons a persones i entitats

Per Lluís Rovira i Barenys

En un moment de la gala es va fer la descoberta de la xifra de diners recaptada fins ara amb la campanya Escuts Solidaris
En un moment de la gala es va fer la descoberta de la xifra de diners recaptada fins ara amb la campanya Escuts Solidaris | Lluís Rovira i Barenys

La campanya "Escuts solidaris" ja ha arribat a la xifra de 800.000 euros recollits des de la seva posada en marxa, l'any 2017. Aquesta xifra es va desvelar en el decurs de la II Gran Gala Benèfica Escuts Solidaris Contra el Càncer Infantil que es va celebrar ahir a l'hotel Sol Port Cambrils i va ser un dels moments estel·lars de la jornada. Els esdeveniments solidaris celebrats arreu han aconseguit aquesta important xifra de diners que en un primer moment es van destinar a la creació de l'SJD Pediatric Cancer Center Barcelona i, posteriorment, s'han destinat a la recerca del càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

La Gala d'ahir es va iniciar amb la rebuda dels participants a càrrec dels Nyanyos. La presentadora de l'acte va ser la periodista cambrilenca Judith Estrada que va anar obrint pas a les diferents intervencions i a les actuacions musicals. En aquest apartat van participar a l'acte Erik López, Miguel Javaloy i Bali Cejas. També va fer la seva actuació el mag Daniel Espín. També hi va haver moments pels parlaments, que van anar a càrrec dels tres impulsors de la iniciativa Escuts solidaris. A l'agent de la Policia Local de Cambrils, Sito Cano, que no va poder contenir l'emoció del moment, el van seguir Xavi Muñoz, cap de la Policia Local de Caldes de Malavella, i Albert Brunet, cap de la Policia Local de Sant Celoni. En el decurs de l'acte es van projectar diferents vídeos i ja a la part final, es va fer el lliurament de guardons a persones i entitats. L'acte es va cloure amb les paraules de l'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa. El punt i final el va posar el dinar solidari.

Judith Estrada, presentadora de l'acte, al costat de Sito Cano, l'impulsor cambrilenc d'Escuts Solidaris (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
La Gala es va celebrar a l'hotel Sol Port Cambrils, ahir al matí (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

"Escuts solidaris", una iniciativa nascuda l'any 2017

“Escuts solidaris” és la iniciativa impulsada per Albert Brunet i Xavier Muñoz, caps de la Policia local de Sant Celoni i de Caldes de Malavella, i per Sito Cano, agent de la de Cambrils, nascuda el 2017 amb l'objectiu de recaptar fons per a la creació de l'SJD Pediatric Cancer Center Barcelona. La idea original va ser la de personalitzar l'escut de la policia i fer-ne un amb el lema “pels valents”, a canvi d'un donatiu de 4 euros. A aquests primers cossos policials, ben aviat se n'hi van sumar 160 a tota Espanya, a més d'altres grups professionals com els Mossos d'Esquadra, el cos de Bombers de la Generalitat o el col·lectiu d'Emergències Mèdiques.

L'impuls d'aquest moviment ciutadà, amb l'ajuda de l'àmplia oferta de productes Pels Valents com són les mascaretes, les dessuadores, les motxilles, els clauers, els rellotges Fit&Fun, els auriculars per bluetooth, etc., ha aconseguit sumar aquesta important quantitat de diners, com són els 800.000 euros mostrats a la Gala d'ahir.
Les iniciatives com és la dels “Escuts solidaris” permeten continuar impulsant i fent sostenibles un gran nombre de línies de recerca per combatre el càncer infantil.

Bali Cejas, en un moment de la seva actuació (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Miguel Javaloy, amb la seva guitarra, va ser un dels músics que va participar a la gala (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article