Informació general

Serveis

El bar-restaurant del Parc del Pescador obrirà portes «en els propers mesos»

Les instal·lacions renovades havien d’entrar en funcionament el passat abril, amb motiu de Setmana Santa, però el retard en les obres ha fet que aquest estiu no s’hagi pogut oferir el servei

Per Cristina Sierra

Els treballs de remodelació del bar-restaurant van iniciar-se l'any passat
Els treballs de remodelació del bar-restaurant van iniciar-se l'any passat | Cristina Sierra

El Parc del Pescador de Cambrils no ha pogut oferir el servei de bar-restaurant aquest estiu. L’espai està tancat des de fa més d’un any per les obres de remodelació i entrarà en funcionament "en els propers mesos" com va dir el regidor d’Hisenda, Aleix Rom, en el darrer ple ordinari de l’Ajuntament de Cambrils.

El portaveu del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, va aprofitar el torn de precs i preguntes per interessar-se per l’estat d’aquesta transformació del bar ja que, com va apuntar, "fa dos estius que no hi ha aquest servei". El regidor d’ERC va respondre que ell mateix havia pogut parlar amb l’empresa Rompeolas Chiringuito, SL, la nova adjudicatària, i li havien confirmat que les reformes evolucionaven a bon ritme i que s’espera obrir aviat.

El consistori va treure a licitació el servei a finals del 2021 i no va ser fins l’agost de 2022 quan es va adjudicar l’explotació a aquesta companyia per un període de 25 anys amb un cànon de 19.555 euros anuals. La licitació també comportava reformar per complet les instal·lacions per adequar-les a les noves normatives i criteris de gestió actuals dels establiments de restauració.

Ampliació i remodelació integral de la cuina i nova redistribució de la zona de la barra

Les obres, amb un cost de 213.755 euros, van començar l’any passat i estava previst que tinguessin una durada aproximada de 120 dies. Inicialment, el bar-restaurant s’havia d’obrir la passada Setmana Santa però finalment no va ser possible pel retard en les obres, que es centren en una ampliació i renovació integral de la cuina i una redistribució de la zona de barra i els serveis. 

Una de les actuacions més destacades és l'ampliació de la superfície de la cuina, per tal de poder separar les diferents zones de treball, i alhora tenir més espai per a l'elaboració de menjars, amb accés directe amb el magatzem, que no canvia d'ubicació però s'hi afegeix un espai per a instal·lar la cambra freda. 

Pel que fa a la redistribució dels espais, es modifica la ubicació de la part de la barra de la zona del bar i es col·loca una barra interior amb forma de "L". Una part de la barra tindrà un accés directe des del porxo exterior per donar servei a la terrassa sense haver d'entrar a l’interior. També s’estan reordenant els accessos.

L’Apunt

La cafeteria del pavelló, sense adjudicatari

L’altre servei que tampoc funciona és el bar situat al costat del Palau Municipal d’Esports, on fa uns anys hi havia el PIJ (Punt d'Informació Juvenil). Va ser al 2012 quan el govern d’aleshores va decidir treure a licitació aquest espai que va estar en funcionament fins l’any passat.

El consistori havia tornat a treure a concurs l’explotació de la cafeteria i es va adjudicar a una empresa, però finalment aquesta va decidir retirar-se. Aleix Rom va explicar que havia pagat el 3% del capital que no arribava als 2.000 euros, un import que "compensa la feina tècnica".

Comenta aquest article