Cultura

Música

Montse Castellà obre la 10a edició del Festival Accents a la Torre del Llimó amb el seu darrer treball «Orgànic»

En aquesta edició del festival Accents, Cambrils acull quatre de la trentena de concerts que es faran enguany

Per Josep Maria Ferrando

Montse Castellà en la seva actuació, ahir, a la Torre del Llimó
Montse Castellà en la seva actuació, ahir, a la Torre del Llimó | Josep M Ferrando

La Torre del Llimó va acollir, ahir al vespre, el primer concert d’una nova edició del Festival Accents, que enguany arriba al desè any. El promotor del festival, Isaac Albesa, va dir que havia estat un repte poder arribar al desè aniversari d’un festival que s’ha consolidat com un referent musical i cultural a les comarques de Tarragona, i del que Cambrils en va formar part ja a partir de la segona edició, remarcant que acull quatre de la trentena de concerts que es faran enguany. A l’inici del concert hi ha haver un tast de vermut amb Vermuts Miró de Reus.

La cantautora ebrenca Montse Castellà va estrenar aquesta nova edició del Festival Accents amb un concert intimista i a la vegada reivindicatiu, presentant el seu nou treball Orgànic, que segons les seves paraules “és un treball fet des de l'estómac i el cor. Amb sons més naturals, despullats i autèntics. Cançons amb vibració pròpia que busquen l'essència. Bioritmes nascuts de l'entranya. Amb lo fetge i els pulmons. Melodies i arranjaments elementals i lluminosos. Lo disc parla de memòria històrica, amor, justícia, vida, mort, feminisme, amistat... i ho fa relacionant tots estos sentiments i realitats amb los principals òrgans vitals del cos humà”.

A la vegada que també va ver un recorregut amb cançons de la seva llarga trajectòria musical, com per exemple la seva col.laboració en dos concerts que Joan Baez va fer a Catalunya. En aquest darrer disc Montse Castellà compta amb la participació de Cesk Freixas, de Montse Llussà, en la cançó L’orígen de tot i també conté un duet amb Lluís Llach. Montse Castellà va estar acompanyada al piano per Josep Lanau.

 

Comenta aquest article