Informació general

Vi i gastronomia

L'aposta per la digitalització i la qualitat marca la 13a edició de «Cambrils, entrada al País del Vi»

El Parc del Pescador acollirà, de l'11 al 15 d'octubre, el festival del vi i la gastronomia que comptarà amb 24 cellers i 17 restaurants

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: la regidora de Turisme, Camí Mendoza; l'alcalde, Alfredo Clúa; la representant de la Cambra de Comerç de Reus, Berta Cabré, i el propietari del Celler Ronadelles, Jaume Giralt
D'esquerra a dreta: la regidora de Turisme, Camí Mendoza; l'alcalde, Alfredo Clúa; la representant de la Cambra de Comerç de Reus, Berta Cabré, i el propietari del Celler Ronadelles, Jaume Giralt | Cristina Sierra

Tot a punt per acollir la gran cita enogastronòmica de l'any: "Cambrils, entrada al País del Vi". El festival del vi i la gastronomia tornarà al Parc del Pescador, de l'11 al 15 d'octubre, i comptarà amb la participació de 24 cellers i de 17 restaurants, dues xifres que encara es poden ampliar ja que les inscripcions continuen obertes.

La 13a edició d'aquest festival es va presentar ahir a càrrec de l'alcalde, Alfredo Clúa, la regidora de Turisme, Camí Mendoza, i la representant de la Cambra de Comerç de Reus, Berta Cabré. A la roda de premsa també hi havia el propietari del Celler Ronadelles, Jaume Giralt, com a empresa que ha assistit a totes les edicions.

"Cambrils és la porta d'aquestes denominacions d'origen (DO) de la província. Estem molt orgullosos de fer aquest festival amb projecció i qualitat. Estem davant d'un festival cada cop més consolidat", va dir el batlle. Per la seva part, Berta Cabré va ressaltar aquest esdeveniment. "Tretze edicions de festival és un goig de sentir. Vull posar en valor aquelles DO que tenim al nostre territori. Cambrils és un referent gastronòmic i acollidor sempre. No seríem la destinació turística que som sense aquestes referències enogastronòmiques", va dir.

Programa en QR i promoció dels cellers

La regidora de Turisme va explicar les diferents novetats que trobaran els visitants a aquesta fira que serveix per continuar posicionant Cambrils com la capital gastronòmica de la Costa Daurada, a més de ser ambaixadora d'una àrea geogràfica vitivinícola privilegiada. Enguany s'ha fet una aposta per la digitalització i el programa es podrà consultar mitjançant un codi QR.

També aquest 2023 s'ha volgut donar més visibilitat als cellers de totes les DO de la província que participaran en aquesta edició. Així doncs, a la pàgina web de "Cambrils, entrada al País del Vi" es podrà trobar tota la informació dels cellers, amb la localització i el detall de la seva singularitat amb l'objectiu de que la festa no acabi el dia 15 d'octubre, sinó que l'experiència s'ampliï més enllà.

Mendoza també va destacar l'aposta per prioritzar la qualitat de l'esdeveniment sumant sinergies amb Nàutic Parc, l'associació artística Art Total i l'associació d'artesans La Sardineta, així com amb l'Escola Municipal de Músic, per treure pit de les entitats i empreses cambrilenques. També remarcava el producte de proximitat amb la participació dels restaurants cambrilencs que oferiran diferents plats.

Cal dir que enguany el festival tindrà la seva vessant solidària gràcies a Nàutic Parc, que farà diferents sortides per recaptar fons per la lluita contra l'ELA, i Cambrils Art Total, que pintaran unes botes i les subhastaran en benefici de l'entitat Pels Valents, que recull diners per la lluita contra el càncer infantil.

Desestacionalitzar la temporada

El festival s'inaugurarà dimecres 11 a les 18 hores. L'horari d'aquesta edició serà els matins de les 11 a les 15 hores i a les tardes de les 18 a les 23 hores. Aquest any s'ha ampliat les zones de taules i cadires a l'ombra, així com un punt de venda més. Un any més tornaran els tastos guiats a càrrec dels organitzadors dels Premis Vinaris, activitats familiars, actuacions musicals i diverses propostes nàutiques.

Tot plegat amb l'objectiu de fer una experiència molt més agradable, còmode i entretinguda als visitants, no només del territori, sinó de totes les procedències. Com va dir Mendoza, la fira és un producte turístic desestacionalitzador, ja que ajuda a allargar la temporada.

L’esdeveniment està organitzat pel Patronat de Turisme de Cambrils amb la col·laboració de diversos departaments de l’Ajuntament i el suport de la Cambra de Comerç des de la primera edició i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada.

 

L’Apunt

Externalització de l’organització de la Fira

Enguany el consistori ha decidit externalitzar l’organització de la Fira. Fins l’any passat ho havia gestionat tot el Patronat de Turisme, però l’enorme afluència registrada al 2022 va fer que s’apostés per la gestió externa a través d’un contracte menor, com va explicar al darrer ple ordinari la regidora de Turisme. "Per la crescuda que vam experimentar l’any passat es va creure oportú fer aquesta externalització. Els treballadors del Patronat de Turisme enguany no estaran a la fira", va dir ahir Mendoza a la roda de premsa. 

Comenta aquest article