Informació general

Serveis

Alejandro Garcia, regidor d'Espai Públic: «A Cambrils no hi ha veïns de primera i de segona classe»

El portaveu del PP, David Chatelain, pregunta a la darrera sessió plenària el motiu de la instal·lació dels contenidors a la Rambla de Jaume I

Per Cristina Sierra

Els contenidors s'han col·locat davant el grup d'habitatges del Grup Sant Pau
Els contenidors s'han col·locat davant el grup d'habitatges del Grup Sant Pau | Cristina Sierra

El passat divendres l'Ajuntament de Cambrils va celebrar el primer ple ordinari del mandat. Des que el nou govern va prendre possessió el passat juliol, s'havien fet tres sessions extraordinàries, és a dir, no hi van haver precs i preguntes. Un punt que sí que s'inclou a les sessions ordinàries i que serveix a l'oposició per preguntar sobre diferents temes de l'actualitat cambrilenca.

Una de les qüestions que va aparèixer en aquest primer ple ordinari va ser els contenidors que es van instal·lar a principis de setembre a la Rambla de Jaume I. Va ser el portaveu del PP, David Chatelain, qui va preguntar al govern quins eren els motius per haver col·locat la bateria de brosses en aquest punt de la via, a tocar de les cases del Grup Sant Pau. "Per pressió veïnal van retirar els contenidors del carrer d'Hug de Montcada i després aquests van aparèixer davant d'una de les cases de la Rambla. La pregunta és clara: hi ha veïns de primera i de segona?", va formular.

Chatelain es va referir a la mesura que va adoptar el govern al carrer d'Hug de Montcada a finals de juliol, quan després de penjar uns cartells anunciant la col·locació de uns contenidors, que a més suposaven la pèrdua de places d'aparcament, els veïns es van mobilitzar i van aconseguir que es suspengués aquesta instal·lació. Però com va dir, els cambrilencs que viuen a la Rambla de Jaume I també van fer una acció de protesta movent de lloc els containers i no van fer canviar d'opinió al govern.

El regidor d'Espai Públic i Sostenibilitat, Alejandro Garcia, va negar que hi haguessin diferències entre els cambrilencs. "No hi ha veïns de primera i de segona classe. Hi ha uns criteris tècnics per la ubicació dels contenidors, parlats amb Secomsa i els tècnics de la regidoria, perquè s'havia de solucionar la intensificació de contenidors que hi havia al carrer de Pau Casals. Havia de desaparèixer una de les bateries d'aquest carrer per col·locar-la provisionalment a la Rambla", va explicar.

Ara fa un mes Garcia ja va justificar a revistacambrils.cat aquesta instal·lació dels nous contenidors, una acció provisional que compta amb el vistiplau de l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri del Port. "S'han de moure uns quatre o cinc metres però abans Endesa ha de soterrar els cables elèctrics que hi ha a la plaça. Ara no es podien posar en aquest tram perquè el camió que recull la brossa no passa amb els cables. Quan ja estiguin fora llavors els mourem", va informar.

Comenta aquest article