Informació general

Política

El govern destina 128.663 euros a la millora dels edificis municipals

El ple aprova una nova modificació de crèdits que també incorpora una dotació econòmica per la partida de representació i protocol d'Alcaldia, que estava buida

Per Cristina Sierra

El regidor d'Hisenda durant la seva intervenció al ple. A la seva dreta, la regidora Neus Cárdenas i, a l'esquerra, el regidor Jordi Barberà
El regidor d'Hisenda durant la seva intervenció al ple. A la seva dreta, la regidora Neus Cárdenas i, a l'esquerra, el regidor Jordi Barberà | Andreu Dalmau

L'Ajuntament de Cambrils va celebrar, ahir al matí, el primer ple ordinari del nou mandat. Una sessió que va estar marcada per diferents punts econòmics, entre ells, una nova aprovació inicial d'expedient de modificació de crèdits, en concret, la número 16 del 2023, finançada amb baixes de crèdits. El total de l'import era de 128.663,73 euros.

El regidor d'Hisenda, Aleix Rom, va explicar com s'ha repartit aquest expedient: "Hi ha despeses que no es poden demorar fins l'exercici següent i no hi ha crèdit disponible per fer-ne front", va argumentar. El govern va aprovar destinar 1.100 euros a la compra d'uns tòtems pels desfibril·ladors semiautomàtics; 10.000 euros per arreglar la climatització o, si cal, substituir-la, del Centre Les Basses i el Centre Cultural i Ocupacional, i 47.063,73 euros per fer diferents reparacions al Casal Municipal de la Gent Gran i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. "Són inversions que es faran properament", va afirmar.

La partida de representació i protocol d'Alcadia "estava inexplicablement buida"

En aquesta modificació també s'hi van incloure dues partides que, com va expressar Rom, "malauradament" eren "herència del govern anterior". Es tracta d'una partida de 68.000 euros per la despesa del servei postal de Correus i 2.500 euros per la partida de representació i protocol d'Alcaldia que, com va assegurar el regidor, "estava inexplicablement buida" en només sis mesos.

El portaveu del PP, David Chatelain, va demanar al govern que adopti mesures per "contenir la despesa de Correus", ja que actualment hi ha molta gent que fa els tràmits de forma telemàtica. En aquesta línia, el portaveu del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, va demanar que es redueixi l'ús del paper. "Hi ha hagut una diferència entre la voluntat, que sempre ha estat la de reduir, i el cost real", va afirmar l'exbatlle per justificar la gestió econòmica del seu mandat.

El punt es va aprovar amb els vots favorables dels onze regidors de govern i l'abstenció dels grups de l'oposició.

Bateria de RECs per valor de 20.853,07 euros

Durant la sessió també es van aprovar diferents reconeixements extrajudicials de crèdits (REC) corresponents a factures dels departaments de Recursos Humans (2.831,40 euros); de Serveis (16.555,24 euros), i de l'Organisme Autònom del Museu d'Història (1.466,43 euros). El total dels set RECs pujaven a un import de 20.853,07 euros.

Un altre punt econòmic va ser l'aprovació del compte general de l'exercici pressupostari de l'any 2022 integrat pels comptes anuals de l'Ajuntament, dels seus organismes autònoms (Patronat de Turisme, Escola Municipal de Música i Museu d'Història), l'EPEL Ingesol i la societat APARCAM. El regidor d'Hisenda va explicar que no hi havia hagut cap tipus d'al·legació i que, amb aquesta aprovació, es complia el termini marcat. Per la seva banda, David Chatelain, que va gestionar aquesta cartera el passat mandat, va fer un repàs dels números, destacant que la ràtio d'endeutament és "la més baixa dels darrers deu anys". Com va exposar: "el tancament del 2022 ha estat molt positiu, és el meu testament polític i, per tant, el vot serà favorable". També l'exalcalde Klein va dir que "estem molt orgullosos dels resultats i que el document reflexa la feina ben fet". Aquest punt es va aprovar amb els vots favorables del govern, l'NMC i el PP i les abstencions de VOX.

Comenta aquest article