Esports

Rem

El Club Rem Cambrils acull quatre clubs en la 4a Travessa dels Cagarrieres

Van sortir de l'Hospitalet de l'Infant i van recórrer més de 16 quilòmetres fins arribar a Cambrils

Per Antoni Font

Instant sortida oficial de la 4a edició Travessa Cagarrieres
Instant sortida oficial de la 4a edició Travessa Cagarrieres | Antoni Font

Aquest passat dissabte 16 de setembre va tenir lloc la 4a Travessa dels Cagarrieres organitzada pel Club Rem Cambrils. Regata de caire lúdic-festiva amb sortida des del Port de l'Hospitalet de l'Infant i destí al Port de Cambrils, amb un recorregut total aproximat de 9 milles (uns 16,5 km), repartits en dos trams.

En aquesta edició varen participar-hi un total de cinc clubs: el Reial Club Nàutic de Tarragona, el Reial Club Marítim de Barcelona, els Vogadors de Calafell, el Club Nàutic Vilanova i el Club Rem Cambrils. Es va navegar amb un total de sis llaguts Català, juntament amb un de Rem de Mar doble C2x i un Kayak, i amb la participació de 120 vogadors i vogadores inscrits. Al llarg del transcurs de la travessa, es va comptar amb l’acompanyament de la zodíac del Club Rem Cambrils com a embarcació de suport.

Com cada any, el Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs va ser el punt sortida del primer tram de la travessia amb destinació a la Platja dels Pilars, amb un recorregut al voltant de les 4,3 milles nàutiques (uns 7,9 km) on –un cop finalitzat aquest primer tram– va tenir lloc el típic “desembarcament” a la platja, seguit d’un esmorzar de germanor. Posteriorment i un cop realitzat el relleu de tripulacions, es va reprendre la travessa direcció al Port de Cambrils amb un recorregut d'unes 4,7 milles nàutiques (uns 8,8 km) concloent amb l'entrada conjunta de totes les embarcacions participants al Port de Cambrils.

Com a novetat en aquesta 4a edició, durant el transcurs de la travessa totes les tripulacions de vogadors i vogadores participants es van veure “implicats” en una divertida gimcana on havien de completar una sèrie de proves de destresa o enginy, així com una petita competició (regata sprint) just en finalitzar la travessa, totes elles puntuables amb l'objectiu d'amenitzar la jornada i atorgar els corresponents premis.

Finalitzada la travessa, es va celebrar un dinar conjunt on es va aprofitar per atorgar a tots i cadascun dels vogadors i vogadores un seguit d’obsequis de record commemoratius de la seva participació en aquesta 4a Travessa dels Cagarrieres.

Dinar de germanor en acabar la regata (Foto: Antoni Font)

 

Comenta aquest article