Societat

Concentració

Les Àvies i Avis reprenen les concentracions setmanals a la plaça de la Vila

El col·lectiu, que porta cinc anys i mig de la independència, vol trobar noves accions per motivar més gent a sumar-se a les trobades dels dimecres

Per Cristina Sierra

Un moment de la primera trobada post-estiu de les Àvies i Avis per la independència
Un moment de la primera trobada post-estiu de les Àvies i Avis per la independència | Cristina Sierra

Tres mesos després de la darrera trobada, les Àvies i Avis per la Independència van recuperar, ahir dimecres, les concentracions a la plaça de la Vila. Un total de 22 membres del col·lectiu van acordar reprendre aquesta mobilització que fan setmanalment des de fa cinc anys i mig en ple cor del Barri Antic i que coincideix amb el mercadet ambulant.

El grup tornarà a reunir-se els dimecres a les 11.30 hores. Ahir van dedicar part d'aquesta primera concentració post-estiu a parlar sobre les noves accions que volen dur a terme per motivar la gent a sumar-se a les trobades amb les que reivindiquen la independència de Catalunya. "Volen que ens quedem amb el cul enganxat al sofà i no ho aconseguiran", deien.

La portaveu del col·lectiu va animar els presents a pensar diferents accions que poden anar fent a les trobades. Entre les propostes que van sorgir estava la de ballar sardanes, llegir poemes o cantar noves consignes. "Volem pensar noves idees perquè el que fèiem fins ara ha quedat obsolet. Hem de buscar coses noves perquè la gent vingui. Ens hem de motivar. La setmana entrant farem una mini assemblea per anar decidint què fem, volem que la gent aporti les seves idees. No volem deixar de fer aquestes concentracions", apuntava a revistacambrils.cat la portaveu.

Durant la trobada d'ahir, les Àvies i Avis també van cantar L'Estaca, Pa amb oli i Els Segadors i van cridar consignes com "Llengua, cultura, país", "Ni Espanya, ni França, Països Catalans", "No volem ser una regió d'Espanya" o "Som república, quedeu-vos al Borbó".

Primera trobada post-estiu de les Àvies i Avis per la independència a la plaça de la Vila (Foto: Cristina Sierra)

 

Comenta aquest article