Informació general

Ple

La situació del personal de l'Ajuntament torna a sortir al ple

La regidora d'Organització, Gemma Balanyà, apunta que s'està treballant en la regulació dels sous dels treballadors interins i temporal i també es vol solucionar el pagament de les hores extraordinàries

Per Cristina Sierra

Gemma Balanyà, regidora d'ORganització, intervenint en el ple d'ahir
Gemma Balanyà, regidora d'ORganització, intervenint en el ple d'ahir | Andreu Dalmau

L'Ajuntament de Cambrils va celebrar ahir al matí una sessió plenària extraordinària, la primera després de l'estiu. Un ple que va comptar amb fins a 71 punts, la majoria econòmics, i en què també es va tractar la situació del personal de l'Ajuntament, un tema que fa temps que s'està intentant regularitzar.

Un dels punts que es va aprovar va ser el reconeixement a una funcionària interina el grau personal 12 i el complement específic corresponent al lloc de treball d'auxiliar administrativa amb nivell 12, d'acord la sentència 256/2022 de data de 21 de novembre de 2022. Com va explicar la regidora d'Organització, Gemma Balanyà, al novembre de l'any passat el consistori va rebre una sentència en contra de part d'aquesta funcionària interina que reclamava que se li reconegués el grau de personal diferent al que tenia i rebre les diferències en complements específics. L'extreballadora, que ja va deixar el seu lloc de treball, va guanyar la sentència i ara l'Ajuntament ha d'abonar els diferencials dels sous, un cop reconegut el seu grau. En total, se li ha d'abonar 11.393,81 euros.

Isabel Segarra, portaveu de VOX, va dir que votaria a favor perquè entenia que s'havia de complir amb la sentència. També va demanar que el govern treballi per ajustar els treballadors interins a la seva categoria. "Tenim el problema que si s'augmenten les retribucions no compleix amb la Llei General de Pressupostos", va dir.

En aquesta línia, el portaveu del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, va preguntar sobre els plans de futur del govern pel que fa al tema dels treballadors. "Ens pot quantificar quantes persones poden estar en aquesta situació i quants diners correspondria a l'Ajuntament? Ho reconeixeran a tothom?", va preguntar.

En el torn de resposta, Balanyà va dir que en l'anterior legislatura "ja s'havia plantejat moltes vegades" aquest tema de regularitzar la situació del personal interí i temporal. "Estan cobrant per sota del mínim de cada categoria, s'està treballant per corregir aquest problema amb una proposta que s'haurà de portar al ple", va afirmar.

Abans de l'aprovació del punt, Klein va demanar la paraula per preguntar de nou les intencions del govern amb el tema de personal. "La meva idea és saber si la línia que s'havia començat amb l'antic govern continuarà ara. Ha de jugar net en aquest tema, ara està a l'altra cara de la moneda", va dir Klein en referència al lloc de la regidora com a membre del Comitè d'Empresa de l'Ajuntament. Aquest tema es va aprovar de manera unànime.

Les hores extres, l'altre problema pendent

L'altre tema sobre el Personal estava relacionat amb les hores extres que fan els treballadors municipals. Un punt que estava inclòs en la modificació de crèdit pressupostària número 20/2023 mitjançant crèdits extraordinaris i suplements de crèdit finançats amb baixes de crèdit. Va ser el portaveu del PP, David Chatelain, qui va comentar que, "en molts casos s'estan superant els límits legals en les hores dels treballadors. Quines mesures es prendran per regular aquest excés d'hores?".

La regidora d'Organització va contestar que part d'aquesta modificació s'havia centrat tant en pagar les hores extres com els complements de productivitat, plusos i variables. "Evidentment, el tema de les hores extres s'haurà d'abordar (...) S'ha de fer una revisió i previsió i veure com ho hem de fer", va exposar.

En aquest punt, Chatelain va dir a la regidora que se li notava la seva "vena sindicalista, tenen una guerra particular amb aquestes hores". La modificació es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern i del Nou Moviment Ciutadà i les abstencions de PP i VOX.

Comenta aquest article