Informació general

Serveis

Malestar veïnal per la instal·lació de nous contenidors a la Rambla de Jaume I

Des d'aquest dimarts hi ha una bateria de brosses a tocar de les cases del Grup Sant Pau, una ubicació que ha provocat les queixes dels residents

Per Cristina Sierra

Nova bateria de contenidors a la Rambla de Jaume I
Nova bateria de contenidors a la Rambla de Jaume I | Cristina Sierra

El barri del Port de Cambrils suma un nou capítol de malestar veïnal amb els contenidors. Després de l'aparició sorpresa de brosses a la façana marítima i de la fallida instal·lació al carrer d'Hug de Montcada, aquest dimarts els veïns de les cases del Grup Sant Pau i de la Rambla de Jaume I es despertaven amb cinc nous contenidors just davant els seus habitatges.

En aquest cas, l'Ajuntament de Cambrils no va avisar mitjançant cartells -com sí va fer amb el carrer d'Hug de Montcada- que ubicaria una nova bateria en aquest tram, a pocs metres de la plaça d'Aragó. Però sí que va parlar amb l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri del Port per arribar a un consens.

Així ho assegura a revistacambrils.cat el regidor d'Espai Públic i Sostenibilitat, Alejandro Garcia, que explica que abans de procedir amb la instal·lació es va mantenir una trobada per buscar una solució pel carrer de Pau Casals, que compta des de fa temps amb diverses bateries de contenidors, una xifra que es va augmentar amb motiu de les obres de transformació de la Rambla de Jaume I.

"S'havien concentrat molts contenidors en aquest carrer i ens vam comprometre amb els veïns d'aquest carrer a buscar una nova ubicació. Amb Secomsa i el departament de Serveis hem trobat adient col·locar aquesta bateria a la Rambla per alliberar una mica el carrer de Pau Casals", diu Garcia.

Una ubicació que és temporal, ja que s'està pendent d'Endesa per poder-los traslladar uns metres i deixar-los definitivament a la plaça d'Aragó. "S'han de moure uns quatre o cinc metres però abans Endesa ha de soterrar els cables elèctrics que hi ha a la plaça. Ara no es podien posar en aquest tram perquè el camió que recull la brossa no passa amb els cables. Quan ja estiguin fora llavors els mourem", comunica el regidor.

No hi haurà més bateries a la Rambla de Jaume I

L'aparició d'aquests contenidors va generar ahir dimarts un gran malestar entre el veïnat. "No volem les escombraries davant els nostres menjadors, és incomprensible. Doncs que no es va preveure on anirien els contenidors quan van fer la Rambla? Perquè ens els posen ara davant de casa?", es queixava una de les veïnes, mentre que una altra lamentava que des del consistori no se'ls hagués dit res.

També corria el rumor que aniria una segona bateria de contenidors davant d'un altre tram de les conegudes com a cases barates. "No és cert que tinguem previst posar més contenidors. Només hem posat aquesta bateria que anirà a la plaça d'Aragó", apunta el regidor d'Espai Públic i Sostenibilitat nega.

Garcia també deixa clar que aquests contenidors no són els que s'havien de posar al carrer d'Hug de Montcada a finals del passat juliol. Pel que fa als de la façana marítima, de moment continuaran al mateix lloc.

Els contenidors estan molt a prop de les cases del Grup Sant Pau

 

Comenta aquest article