Societat

Festa Major

Els xiquets i xiquetes descobreixen les entitats festives

El Parc del Pinaret acull una tarda entretinguda de tallers on els més petits es converteixen en bastoners, diables o timbalers

Per Cristina Sierra

Els nens i nenes van poder aprendre el ball de bastons
Els nens i nenes van poder aprendre el ball de bastons | Andreu Dalmau

Les entitats festives, l'ànima de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de Cambrils, van organitzar, ahir a la tarda al Parc del Pinaret, diferents tallers per acostar-se als més petits. Desenes de xiquets i xiquets van poder experimentar per unes hores com és ser membre de la Colla Gegantera Tota l'Endenga, del Ball de Bastons, dels Xiquets de Cambrils i del Ball de Diables Els Cagarrieres.

Acompanyats dels seus pares i avis, els infants van descobrir l'interior de la Farnaqueta, la bèstia més entranyable de Tota l'Endenga; a ballar sota el foc vestit de diable; a posar-se una faixa per convertir-se en un casteller dels Xiquets o aprendre's una coreografia amb bastons per ser durant uns minuts un membre més de la colla infantil del Ball de Bastons.

A més, van poder fer-se el seu propi timbal per sumar-se a la gresca del proper divendres 8, Diada de la Mare de Déu del Camí que comptarà amb el seguici i balls de lluïments dels elements festius. Al parc també es va oferir la possibilitat de tocar els timbals dels Nyanyos, el grup que acompanyen als Nanos de Tota l'Endenga, així com els dels Cagarrieres.

A banda de conèixer de ben a prop les entitats festives, els més petits també van poder pintar dibuixos per emportar-se'ls a casa i tenir un bonic record d'aquesta activitat abans de començar el curs escolar.

Per les entitats, planificar aquesta tarda de tallers és una oportunitat perquè els nens les coneguin i tinguin interès en formar-hi part, augmentant així la seva pedrera i garantint el seu futur.