Societat

Festa Major

Es retira el domàs de la Casa de la Vila, vint-i-quatre hores després de col·locar-lo

La col·locació d'aquest gran domàs a l'exterior de les dependències municipals havia creat cert malestar en l'entorn mariner que no veia bé aquesta exhibició vilera a l'edifici públic

Per Lluís Rovira i Barenys

Domàs vileru a la Casa de la Vila, aquest passat dijous a mig matí
Domàs vileru a la Casa de la Vila, aquest passat dijous a mig matí | Lluís Rovira i Barenys

El domàs vilero que des d'aquest passat dijous lluïa la balconada de la Casa de la Vila va ser retirat ahir al matí, unes 24 hores després. La col·locació d'aquest gran domàs a l'exterior de les dependències municipals havia creat cert malestar en l'entorn mariner que no veia bé aquesta exhibició vilera a l'edifici públic. D'aquesta manera es retirava el domàs hores abans de la celebració del pregó d'inici oficial de la Festa Major, que va tenir lloc ahir al vespre. La col·locació d'aquest domàs era la culminació de l'acció vilera que s'havia perpetrat la nit anterior i que havia deixat domassos més petits a diferents llocs de la població així com pancartes al pont de l'antiga via fèrria i la tematització vilera de l'estàtua del nen pescador i del seu entorn, al passeig Marítim. La col·locació del domàs a la Casa de la Vila s'havia fet amb el consentiment municipal.

El Comando Vileru va començar a actuar l'any passat amb la col·locació d'una pancarta a la Torre del Port així com d'altres al pont de l'antiga via fèrria. Aquesta acció va ser resposta pels mariners que van fer una acció sorpresa empaperant bona part de la vila amb cartells que duien missatges mariners. Des de fa uns anys i arran de la posada en marxa del ball parlat Vileros i Mariners, aquesta confrontació s'ha plantejat com una recuperació de les arrels cambrilenques, sense ànim de generar conflictes més enllà de la gresca i l'ambient festiu. També ha quedat clar que no tothom ho ha entès d'aquesta manera i hi ha hagut persones que han manifestat el seu malestar davant de certes accions.

 

Comenta aquest article