Cultura

Joventut

Visca la Nit d’Artistes! (Conté galeria fotogràfica)

Una vintena d’actuacions protagonitzen la darrera edició del festival, celebrat un diumenge a la tarda al Palau Municipal d’Esports per la pluja

Per Cristina Sierra

Foto de família dels participants a la darrera Nit d'Artistes de Cambrils
Foto de família dels participants a la darrera Nit d'Artistes de Cambrils | Cristina Sierra

La darrera Nit d’Artistes de Cambrils va estar carregada de diversió, música, emoció i nostàlgia. Amb el títol "L'última i marxem", la 19a edició es va haver de celebrar al Palau Municipal d’Esports un diumenge a la tarda, en comptes del tradicional dissabte a la nit al Parc del Pinaret, per la pluja. Tot i aquest canvi, el pavelló es va omplir de cambrilencs de totes les edats per acomiadar aquesta festa que va comptar amb més d'una vintena d'actuacions i que es va allargar més de cinc hores. 

Pere Martí va fer de mestre de cerimònies d’una gala que va comptar amb l’acompanyament musical de La Banda de la Gamba. Martí va centrar el seu monòleg en com ha canviat el món i el jovent des que es va fer la primera Nit d’Artistes al 2002. "La Nit d’Artistes es fa des del departament de Joventut i està més a prop d’anar al Carretera i Manta ma filla que jo. Fer coses ara per Joventut se’ns fa estrany. Ara no entenem els joves, estan tot el dia al TikTok”, va dir per introduir el tema de les xarxes socials. "Internet ens està tornant gilipolles. Quan va néixer la NAC no hi havia xarxes ni telèfons mòbils. Hi havia càmeres de cartró, ens comunicàvem als bars i parlàvem cara a cara, no com ara que tothom mira la pantalla. Era una època molt xula,  èrem més feliços i lliures", va expressar Martí.  

Del clàssic El Artriste a joves promeses

La primera actuació de la tarda va ser la "d’uns dels clàssics de la Nac", El Artriste, que va fer versions de temes com La vida es un carnaval, El meu aviCorazón partío amb la seva guitarra. 

A continuació va ser el torn de Fredy Gázquez, que va imitar a personatges com Pedro Sánchez, Mariano Rajoy, Miguel Bosé, Robert de Niro, Louis Armstrong o Messi. També es va animar a cantar Yo soy aquel de Raphael.

La Nit d'Artistes es va celebrar ahir a la tarda al Palau Municipal d'Esports per la pluja

 

Un altre clàssic de la darrera edició va ser l’Escola Giselle. Dos dels seus ballarins van interpretar l’espectacle MozartS. Però també hi va haver novetats com Emmanuelle de Beatriz Mejía, que va oferir un espectacle de clown dedicat a les cançons d’amor. 

Tot seguit va der el torn de Sofía Sánchez, que va posar una foto seva amb el cotxe del seu avi mentre cantava Me Quedo Contigo. També va interpretar un tema seu amb la guitarra, Es mentira. 

La primera part va finalitzar amb l’espectacle de bombolles de sabó de Dr. Babel, Santos Arza, que va fer la delícia dels més petits.

De la màgia a l’Eugenio cambrilenc

La segona part es va iniciar amb una sorpresa:  l’actuació de Clara Colom amb La Banda de la Gamba. Van tocar un dels temes del moment, Coti x Coti dels The Tyets. Al llarg de la vetllada, la cambrilenca va cantar un parell de cops més amb el grup. "La primera vegada que vaig posar a un escenari va ser al de la Nit d’Artistes, gràcies per haver donat aquesta oportunitat al talent local", va dir emocionada. 

Un altre repetidor va ser Magician amb un espectacle que va deixar a tots amb la boca oberta. Per la primera part va comptar amb l’ajuda de dues persones del públic, una d’elles l’alcalde Alfredo Clúa. En la segona part va explicar que va aprendre màgia per ell mateix i va fer la seva versió d’un dels clàssics de la màgia, The Wild Card (Carta salvatge). 

Actuació de Clara Colom amb La Banda de la Gamba

 

La preciosa veu d’Andrea MarGon va hipnotitzar al públic amb Easy on me d’Adele. I acte seguit va ser el torn d’un altre imprescindible de la nit, l’Eugenio de Marc Gibert. Amb les ulleres de sol, un cigarret i la copa de whisky a la mà, la versió cambrilenca de l’humorista de Barcelona va explicar diferents acudits que van fer riure de valent al públic i que començaven per les inolvidables paraules "saben aquel que diu".

La dansa va estar present en aquesta segona part amb l’actuació de flamenc del grup Kikas de l’escola Giselle, que van ger gaudir amb el seu ritme al compàs d’unes "alegries".

Després va ser l’hora del monòleg de Javi Benítez, que va parlar sobre el coronavirus i de com el va enganxar per primer cop -l’ha passat quatre cops- quan havia de celebrar els seus 40 anys. També va fer broma sobre com quan la gent entra en aquesta dècada la gent fa "coses de joves", com el crossfit, pàdel o la ressaca de sortir un dia de festa. 

Lou Bayonas va prendre el relleu amb un recital de poemes escrits per ella. També va cantar el seu primer tema, Sopa de sobre, que era una crítica social. 

Santos Marzag va cloure la segona part amb el seu espectacle de magicomèdia, que va tenir l’ajuda de tres persones del públic. 

Del can-can al bandoler

La tercera i darrera part va començar amb l’entrega d’un regal per part de l’alcalde i la regidora de Joventut, Laura Mellau, que van demanar als representants de la NAC que es repensessin la seva decisió i tornin a fer mes nits com la viscuda ahir al pavelló. 

L'alcalde i la regidora de Joventut van fer un regals als membres de la NAC en la darrera edició de la Nit d'Artistes

 

Les ballarines de l’Estudi Giselle van portar el can-can del Moulin Rouge al pavelló amb una proposta que va animar el públic. A continuació va tocar l’hipnosi de David Zauberei amb quatre voluntaris que van atrevir-se a posar-se en les seves mans. 

Una Nit d’Artistes no s’entendria sense el Palomino cambrilenc, que va dedicar el seu consultori a la política local. Oliver Klein, portaveu del Nou Moviment Ciutadà, li va preguntar sobre si es podrien repetir les eleccions. El Palomino va analitzar els resultats dels comicis del 28-M entre les trucades de l’exregidor Lluís Abella; la portaveu d’ERC, Camí Mendoza que va preguntar l’opinió del Palomino sobre les mocions de censura; l’exregidor Jordi Savall que es presentarà amb el partit de la NAC (Nova acció cambrilenca), i l’exalcalde Robert Benaiges.

Ainhoa de Bohemia va ballar al ritme d’Unchain my heart de Joe Cocker i acte seguit van sonar les cançons del Bandoler de Cambrils, que va interpretar amb la seva gràcia diferents temes. Un problemes amb el seu micròfon va fer que la seva cançó estrella fos la que posés el punt final a la nit. Abans, hi va haver el monòleg irreverent per adults de Llivià, un dels precursors de la Nit d’Artistes. 

Comenta aquest article

Galeries relacionades