Societat

Festa Major

Un 41 Aplec de Sardanes marcat per la pluja i la intensa xafogor

Els condicionants meteorològics van fer que l'Aplec se celebrés a la Carpa de la zona esportiva municipal

Per Lluís Rovira i Barenys

La carpa de la zona esportiva va acollir el 41 Aplec de la Sardana
La carpa de la zona esportiva va acollir el 41 Aplec de la Sardana | Lluís Rovira i Barenys

La pluja va alterar la celebració del 41è Aplec de Sardanes, que estava prevista celebrar-se, ahir a la tarda, al parc del Pescador. Els organitzadors, els Amics de la sardana de Cambrils. van voler mantenir aquesta ubicació fins que cap a les 18 h, mitja hora abans de l’horari previst, es va veure que la pluja ja era imminent i es va decidir traslladar l’Aplec a la carpa de la zona esportiva municipal. L’activitat sardanística es va iniciar a l’interior de la carpa, acompanyada d’una intensa xafogor i al cap d’una estona, aprofitant que la pluja havia cessat i el temps donava una treva, l’activitat sardanística es va traslladar a l’exterior de la carpa. Va ser un canvi efímer ja que poc després, a causa de la meteorologia, cobles i sardanistes van tornar a entrar a la carpa on ja va discórrer a resta de l’aplec.

Les dues cobles participants, la Cobla Reus Jove i la Cobla Cossetània van adaptar el repertori previst a les circumstàncies. La ballada va incloure l’estrena de la sardana “Mas d’en Bosch” i la recuperació de dues que duen el nom de Cambrils, “Mar de Cambrils” i “Amics de Cambrils”.

A la part final de l’Aplec es va celebrar el sopar de germanor a la mateixa carpa esportiva amb la que es va tancar una ballada força condicionada pels condicionants meteorològics.

Durant una estona la ballada de sardanes es va fer a l'exterior de la carpa (Foto: Diana Vizán)
La intensa xafogor va ser el condicionant meteorològic de l'Aplec (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Un moment de la ballada dins la carpa esportiva (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article