Informació general

Serveis

Tesla instal·larà una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics a l`àrea de servei de la Cooperativa

L’empresa ubicarà 16 punts de càrrega als terrenys adjacents al restaurant Oleus. També hi haurà 34 noves places d’aparcament per a camions i 17 per a cotxes

Per Cristina Sierra

Carregadors per a vehicles elèctrics a la benzinera de la Cooperativa. A l'espai del darrera és on s'instal·laran els carregadors de Tesla
Carregadors per a vehicles elèctrics a la benzinera de la Cooperativa. A l'espai del darrera és on s'instal·laran els carregadors de Tesla | Lluís Rovira i Barenys

En els propers mesos, la companyia Tesla construirà a tocar de l’àrea de servei de la Cooperativa Agrícola de Cambrils una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics. L’empresa americana, liderada per Elon Musk, instal·larà quatre Superchargers -rectificadors d’AC/DC- amb fins a 16 punts de càrrega als terrenys adjacents al restaurant Oleus, al km 2.2 de la T-312.

Després de superar diferents entrebancs urbanístics per poder fer realitat aquest centre de transformació que serà un dels més grans de tot l’Estat, el projecte es troba des del passat 1 d’agost en fase d’exposició pública. Un cop passat aquest període, es començaran els tràmits per poder urbanitzar el terreny i instal·lar l’estació de recàrrega. Cal dir que l’any passat, Tesla ja va col·locar dues estacions de càrrega dobles, amb una capacitat per a quatre vehicles, en aquesta àrea de servei. 

Els treballs inclouen la urbanització del terreny, amb una esplanada d’asfalt i una zona enjardinada. Comptarà a més amb 34 noves places d’aparcament per a camions i 17 per a cotxes. Com es detalla en el projecte, per a la instal·lació dels Superchargers s’instal·laran unes fonamentacions metàl·liques que quedaran enrasades amb la cota de la nova vorera, amb grava delimitada amb la mateixa vorada. Els carregadors aniran ubicats sobre uns basaments prefabricats de formigó amb les mides estandarditzades per Tesla. 

Termini d'execució dels treballs d'un mes

També es faran els treballs de senyalització de les places, d’il·luminació, d’enjardinament i de col·locació de la senyalització vertical per indicar l’estació de recàrrega. El termini d’execució de l’obra és d’un mes aproximadament però es desconeix quantes setmanes pot durar l’actuació a executar per part de la companyia elèctrica Endesa.

Amb aquesta nova estació de recàrrega de Tesla s’ampliarà notablement els serveis que s’ofereixen a l’àrea de servei de la Cooperativa. A més del restaurant Oleus i de la benzinera, compta amb un aparcament per a prop d’un centenar de cotxes i motos i una vuitantena de places per a camions. L'àrea està molt ben ubicada, a tocar de l’A-7 i l’AP-7, i també compta amb carregadors elèctrics universals d’Iberdrola. 

Comenta aquest article