Cultura

Exposició

David Callau participarà en una exposició al búnquer d'Altona, a la ciutat d'Hamburg

Ocuparà una de les cinc plantes que té aquest edifici i mostrarà un total de 22 quadres fets expresament per aquest esdeveniment

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte exterior del búnquer d'Altona, a la ciutat d'Hamburg
Aspecte exterior del búnquer d'Altona, a la ciutat d'Hamburg | Cedida

L'artista cambrilenc David Callau participarà en una exposició d'art abstracte a Hamburg. L'exposició es farà al búnquer d'Altona, un barri històric a l'oest d'Hamburg. Aquest búnquer de la Segona Guerra Mundial consta de 5 plantes i David Callau ocuparà tota la cinquena planta de l'edifici on exposarà un total de 22 quadres que està realitzant expressament per aquest esdeveniment. La inauguració de l'exposició serà el proper 15 de setembre i Callau ja ha manifestat que representa tot un repte la participació en aquesta exposició en la que a la resta de plantes del búnquer hi haurà altres artistes de diferents indrets del món. Des de l'any 2010, després del punt àlgid de les protestes contra la construcció d'una central de carbó propera a aquest barri d'Hamburg, l'organització sense ànim de lucre KEBAP (Kultur Energie Bunker Altona Projekt) gestiona aquest búnquer per tal de fomentar la creació d'espais per a activitats culturals d'iniciació ciutadana alhora que lluita per la producció i distribució d'energia descentralitzada i dirigida pels ciutadans.

David Callau: "Vull unir-ho a la guerra i a la pau en referència al moment actual"

Callau ha manifestat a revistacambrils.cat que l'obra que està fent per aquest certamen mostrarà un esclat de colors i s'inspira "en el conflicte i en la complexitat del moment de vida de cadascú de nosaltres així com l’avanç en el creixement personal. Vull unir-ho a la guerra i a la pau en referència al moment actual"

Aquests no és la primera vegada que l'artista cambrilenc exposa a la ciutat d'Hamburg. Ho ha fet en dues galeries de caràcter més conservador, al port d'Hamburg i en una altra vegada en aquest barri emergent d'Altona on aquest setembre exposarà. D'ençà del restabliment de la normalitat després de l'aturada per la pandèmia, David Callau ha exposat, també, a Thailàndia, Rússia, Munich i Suïssa pel que fa a la seva projecció internacional.
 

 

Comenta aquest article