Cultura

Festival de Música

Stay Homas, el «millor regal» d'una nit de dimecres (conté galeria fotogràfica)

El sisè concert del Festival Internacional de Música va estar protagonitzat per Stay Homas en el que era la seva segona actuació a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

El concert d'Stay Homas va aplegar un nombrós públic
El concert d'Stay Homas va aplegar un nombrós públic | Kërzops

Els Stay Homas es van retrobar amb el públic cambrilenc, ahir, en el sisè concert del 48è Festival Internacional de Música de Cambrils. Ara fa dos anys, també en el marc del Festival Internacional de Música, els Stay Homas van fer la seva estrena a la nostra població però, llavors, amb unes condicions ben diferents a les d'ahir. En aquella ocasió, encara sota les condicionants de la pandèmia, el públic estava assegut a les cadires i duia mascaretes. Ahir tot va ser diferent, no hi havia cadires a la zona de la platea i bona part de les 2.000 persones que van assistir al concert van saltar i ballar al ritme de la música ben variada dels Stay Homas. El rastre de la pandèmia ja s'ha esborrat i fins i tot els Stay Homas, un grup nascut arrran del confinament, també n'ha passat pàgina. Els tres components de la banda, ex-integrants de Doctor Prats (Guillem) i Buhos (Rai i Klaus), van composar les seves primeres cançons arran de no poder sortir de casa i pel fet de compartir pis. Les xarxes socials els van donar una gran empenta en la difusió de les seves composicions i la imatge dels tres músics tocant al terrat de casa seva i amb una ferrada (cubell) blava com a element de percussió es va popularitzar i tot plegat els va catapultar a la fama. En el concert de fa dos anys, la ferrada blava encara va tenir el seu protagonisme però en aquesta gira de presentació del seu segon disc, Homas, la ferrada ja no hi és present.

Ritmes variats i molta festa

En el concert d'ahir a la nit, els Stay Homas van iniciar el seu repertori amb La Noria, una de les noves cançons, i de seguida van connectar amb un públic molt predisposat i entregat des del minut u. Un públic eminentment familiar que no va parar de saltar i ballar. La successió de ritmes va ser constant, amb moments pel reggeton, pel reggae, per la música festiva i, també, amb moments més íntims quan els tres músics van interpretar tres cançons en acústic. Temes com Estamos malSeguir viviendo, The Only One i Les merdes, entre d'altres, van protagonitzar el que es podria considerar una primera part del concert.

Després del moment acústic, els Stay Homas es van tornar a activar per oferir un final d'espectacle més energètic amb cançons com No vull baixar, Ese beso, Petons, The Bright Side, La platja, -un dels seus grans hits del darrer disc- , Ho tornaria a fer, amb la que van recuperar un to més intimista, i van cloure el concert amb Volveré a empezar. Els Stay Homas es van acomiadar de Cambrils amb el desig que ahir hagués estat "el millor dimecres de l'any", en una nit amb molta xafogor i en el que la lluna plena, que va sortir a meitat del concert, també va tenir el seu moment de protagonisme.

Comenta aquest article

Galeries relacionades