Esports

Rem

El Club Rem Cambrils obté una medalla de plata i una de bronze en el Campionat de Catalunya de Llagut 2023

L'equip Infantil i l'Absolut Femení de l'entitat esportiva cambrilenca van pujar al podi en la darrera regata de la temporada 2022-2023

Per Antoni Font

L'equip absolut femení amb la medalla de bronze al Campionat de Catalunya de Llagut
L'equip absolut femení amb la medalla de bronze al Campionat de Catalunya de Llagut | Antoni Font

La localitat de Deltebre va acollir la XXVIII edició del Campionat de Catalunya de Llagut aquest passat cap de setmana. L’organització va anar a càrrec de l’Associació Esportiva Xino-Xano juntament amb la Federació Catalana de Rem. En aquesta edició van participar-hi 16 clubs, amb un total de 46 equips inscrits. El Club Rem Cambrils va participar-hi amb cinc categories: Veterà Masculí, Veterà Femení, Absolut Femení, Cadet Masculí i Infantil.

Fase d’eliminatòries

A diferencia de la lliga de llagut, el format emprat en les proves eliminatòries va ser amb la modalitat de regates entre equips previ sorteig. Cal destacar els excel·lents resultats obtinguts pels equips Veterà Femení, Veterà Masculí i Absolut Femení en aconseguir classificar-se tots ells per disputar les respectives Finals A.

Pel que fa a la categoria de Cadets, donat que el número d’equips finalment inscrits va ser de quatre, van passar directament a disputar la tanda de finals.

L'equip Veterà Masculí durant el transcurs de les eliminatòries (Foto: Christian Paniagua)
L'equip Cadet Masculí durant el transcurs de la final (Foto: Antoni Font)

Finals

Pel que fa a la Final A de l’equip Absolut Femení va obtenir la 3a posició de la regata, aconseguint la medalla de bronze d’aquest campionat.

Tanmateix, l’equip Infantil format pels nois i noies de l’escola de Rem i amb la col·laboració de dos vogadors cedits per l’A.E. Xino-Xano i un vogador cedit pel Club Rem Badalona, van finalitzar en 2a posició de la Final (500 m), aconseguint una merescuda medalla de plata.
Pel que fa a la resta d’equips, tant Veterà Femení com Veterà Masculí van finalitzar cadascuna de les seves respectives Finals A en 4a posició, quedant sense opcions al medaller.

Des del Club Rem Cambrils volen donar la seva més sincera enhorabona a tots els Clubs pels èxits obtinguts.

L'equip Veterà Femení durant el transcurs de la Final A (Foto: Antoni Font)
L'equip Infantil durant el transcurs de la final (Foto: Antoni Font)

Fi de la temporada 2022-23

Des de l’Àrea Tècnica del Club Rem Cambrils valoren molt positivament aquest final de temporada en la modalitat de rem de banc fix, disputant les Final A de les tripulacions Veterà Femení, Absolut Femení i Veterà Masculí obtingudes en el Campionat de Catalunya. Volen felicitar l’esforç i el treball fet tantpels vogadors i vogadores com per tot l’equip tècnic i col·laboradors per permetre poder tirar endavant el projecte d’enguany, no exempt de contratemps.

També posen en valor el treball fet a l’Escola de Rem, pedra angular que permet garantir el futur d’aquest esport. Igualment celebren i agraeixen que altres clubs li donin la importància que es mereix prioritzant -per sobre de tot- el poder participar en les competicions cedint a la canalla entre clubs amb l’únic objectiu que puguin remar i ser premiats d’alguna manera.

Per últim i no menys important, volen destacar que aquesta temporada s’ha debutat amb la modalitat de Rem de Mar en el Campionat de Catalunya amb uns bons resultats, gràcies a l’esforç i constància dels entrenaments d’aquesta àrea, atorgant molta visibilitat i valor afegit al Club Rem Cambrils, en una modalitat d’esport que es preveu que sigui olímpic l’any 2028.

Esperen que l’any vinent segueixin sumant amb vogadors i vogadores i buscant aquesta progressió i excel·lència en totes les tripulacions.

L'equip Absolut Femení celebrant la tercera posició al Campionat de Catalunya de Llagut (Foto: Antoni Font).
Una representació de l'equip Infantil recollint la medalla de plata del Campionat de Catalunya de Llagut (Foto: Antoni Font)

 

L’Apunt

Classificacions al Campionat de Catalunya de Llagut 2023

Infantil:
1.- Club Rem Pescadors.
2.- Club Rem Cambrils - Xino-Xano
3.- A.E. Xino-Xano

Cadet Masculí:
1.- V.E. Vogadors de Cambrils
2.- Club Rem Pescadors
3.- Club Rem Badalona

Absolut Femení:
1.- V.E. Vogadors de Cambrils
2.- Club Rem Mataró
3.- Club Rem Cambrils

Veterà Masculí:
1.- A.E. Xino-Xano Deltebre
2.- V.E. Vogadors de Cambrils
3.- A.E. Llop de Mar

Veterà Femení:
1.- V.E. Vogadors de Cambrils
2.- Club Nàutic el Balís
3.- Club Rem Mataró

Comenta aquest article