Cultura

Festival Pròleg

El Festival Pròleg torna amb una àmplia proposta cultural i musical des del parc del Pescador

La tercera edició de l'esdeveniment comptarà amb espectacles de teatre i circ, tallers, mostra d'artistes i múltiples concerts

Per Maria Vidal

La regidora de Festes, Teresa Recasens; l'alcalde, Alfredo Clúa; la regidora de Joventut, Laura Mellau; els representants de l'Associació Pròleg, Pau Senserrich i Maria Mestres i la tècnica de Joventut, Alegria Rodríguez
La regidora de Festes, Teresa Recasens; l'alcalde, Alfredo Clúa; la regidora de Joventut, Laura Mellau; els representants de l'Associació Pròleg, Pau Senserrich i Maria Mestres i la tècnica de Joventut, Alegria Rodríguez | Maria Vidal

Cambrils es prepara per a una jornada plena de música i artistes locals amb la tercera edició del Festival Pròleg, que tindrà lloc el proper divendres 25 d'agost des de les 18 h fins les 3 h de la matinada. El parc del Pescador es convertirà per primera vegada en l'epicentre d'aquest esdeveniment cultural que ja suma cinc anys de trajectòria i torna en gran format com un festival consolidat a Cambrils. Enguany el Pròleg proposa espectacles familiars, actuacions musicals, una fira d'artistes i una zona de restauració amb food trucks perquè tots els públics puguin gaudir de la proposta. Així, comptarà amb tres espais -l'Escenari Dia, l'Escenari Nit i l'Espai Sound- on es distribuiran les activitats del seu ampli programa.

El cambrilenc Pau Senserrich, representant de l'entitat juvenil Pròleg, acompanyat d'autoritats locals, va presentar ahir aquesta nova edició del festival des del mateix parc del Pescador. "Hem apostat per una programació totalment gratuïta i per tots els públics", avançava Senserrich. D'aquesta manera, l'esdeveniment obrirà les portes a les 18 h amb l'espectacle infantil de titelles i bombolles Professor Bromera, que tindrà lloc a l'Escenari Dia. Paral·lelament tota la família podrà gaudir del Taller de Bótes per part del Circ de les Musaranyes. A les 20 h s'oferirà l'espectacle de circ 4x4, que combina clown i malabars amb diàbolos, verticals i comèdia.

La solista Alba Armengou, el grup The Dance Crashers i el cantant Rudymentari actuaran al Pròleg

A la nit, la música serà la protagonista de la iniciativa. La cantant i trompetista Alba Armengou inaugurarà l'Escenari Nit a les 20.45 h amb la presentació del seu primer disc en solitari, Susurros del Viento. Senserrich va afirmar a la presentació de l'esdeveniment que enguany els concerts del festival se centren "en grups d'arrel jamaicana". Així, a les 22.30 h serà el torn del projecte de música jamaicana de la banda d'ska-jazz del País Valencià, The Dance Crashers. El menorquí Rudymentari, a les 00.15 h, serà l'encarregat de cloure el Pròleg amb els seus missatges crítics i combatius, sense oblidar l'estil jamaicà.

Al llarg de la tarda i com a novetat, l'Espai Sound acollirà un Sound System. Els cambrilencs The Morning Sounds i els tivissencs Ilertical ajuntaran els seus Soundsystem per portar al Pròleg música i vinils. Tampoc hi faltarà la Fira d'Artistes i Artesans locals. En aquest cas 10 artistes exposaran el seus projectes al passeig del parc del Pescador de 18 a 22 h. Al costat hi haurà la zona de restauració, que comptarà amb dues food trucks i barra amb servei de begudes.

Una iniciativa amb cinc anys de trajectòria i entitat pròpia

En la presentació de l'esdeveniment, l'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, va recordar els orígens del Festival Pròleg, que va néixer l'any 2019 com un projecte de la branca de Truc de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar. Després de la seva primera edició, l'esdeveniment ja es va constituir com a entitat amb el nom d'Associació Pròleg. Des del 2019 s’han impulsat cinc edicions de la iniciativa, dues en format festival i tres en format concert. Clúa també va destacar que es tracta d'una "oferta ludico-festiva" i que està "molt content de tenir-la a Cambrils".

D'altra banda, la regidora de Joventut, Laura Mellau, va explicar que el Festival Pròleg s'inclou dins del Pla Municipal de Joves de Cambrils, ja que un dels seus quatre eixos és el "desenvolupament vital dels joves". En el mateix sentit, va assenyalar que des del Departament de Joventut ofereixen suport i acompanyament tant a joves de manera individual com a grups perquè facin realitat les seves idees. L'edició d'enguany del Festival Pròleg també està inclosa en els actes de la Festa Major del Camí.

Comenta aquest article