Esports

Rem

L’equip Veterà Mix del Club Rem Cambrils obté el 5è lloc en la VI edició del Campionat de Catalunya de Rem de Mar

Aquesta disciplina podria ser olímpica al 2028 i molts la consideren com el futur del rem

Per Antoni Font

Xavi Blach i Giuliana Tuttolomondo durant la competició al Port de Barcelona
Xavi Blach i Giuliana Tuttolomondo durant la competició al Port de Barcelona | Antoni Font

Aquest passat dissabte 22 de juliol va tenir lloc al Port de Barcelona la VIII edició de l’Open Internacional Coastal així com el VI Campionat de Catalunya de Rem de Mar en les categories, Cadet i Màster amb un recorregut de 3.000 metres, i Juvenil i Sènior amb un recorregut de 6.000 metres, modalitat de regata triangular. Totes elles en aigües obertes.

Organitzada pel Reial Club Marítim de Barcelona, va reunir un total de 13 clubs d’arreu de Catalunya i d’Espanya, a més d’un club Serbi i amb la participació de més de 80 esportistes. Tot i el fort vent i onatge regnants va haver-hi un alt nivell esportiu.

Dues fites importats

Xavi Blach i Giuliana Tuttolomondo van fer història del club durant aquesta competició, per una banda, a l’ésser els dos primers esportistes del Club Rem Cambrils a participar en una competició en la modalitat de rem de banc mòbil i d'altra, en haver assolit un no menys valuós 5è lloc en el Campionat de Catalunya dins de la categoria Veterà Mix, dins d’un total de vuit equips participants.

Valor afegit per l’esport del rem a Cambrils

A més de la disciplina esportiva del rem en banc fix (en Llagut Català i Llaüt Mediterrani), des de finals de l’any 2022 el Club Rem Cambrils ofereix per a tots els seus socis la possibilitat de la pràctica esportiva de rem en banc mòbil en la modalitat de Rem de Mar C2X (dos tripulats sense timoner), fet que aporta al Club Rem Cambrils un importat valor afegit.

Cal tenir en compte que el Rem de Mar és una disciplina que a finals d’aquest estiu es pot convertir en esport Olímpic. El Comitè Olímpic Internacional haurà de decidir aproximadament al setembre, si s’inclou com a disciplina olímpica per als Jocs Olímpics de Los Angeles 2028.

L’Apunt

Rem de Mar

El Rem de Mar és una modalitat esportiva que va sorgir fa més de 15 anys i que en els darrers temps ha experimentat una eclosió que pocs dubten a afirmar que és el «futur del rem». El tipus d’embarcació que s’utilitza es de doble casc, en modalitats de quatre tripulants amb timoner C4X+, quatre tripulats sense timoner C4X, dos tripulants sense timoner C2X i d’un tripulant C1X, amb eslores que oscil·len des dels 6,0 m. als 10,7 m. (segons nombre de tripulants) i mànigues des dels 0,75 m. als 1,3 m. aproximadament.

Totes són “scull”, es a dir amb dos rems per cadascun dels vogadors, amb una popa anivellada que permet, amb el mateix moviment, que l'aigua flueixi fora del bot. En general, es duu a terme en aigües obertes i no defuig les ones i el vent. Se'l coneix com la versió extrema del rem i adquireix gran importància la destresa dels vogadors i vogadores quant a les marees, corrents i climatologia.

Comenta aquest article