Informació general

El ‘rock’ català protagonitza la cloenda del Cambrirock

Per Ignasi Martí

Els Obrint Pas van fer vibrar els milers de persones congregades ahir a la nit al recinte del Cambrirock

Ahir a la nit es va posar punt i final al festival Cambrirock que des del passat dijous 23 d'agost ha ofert multitud de concerts, amb un ampli ventall d'estils i grups. De moment l'organització encara no ha facilitat dades d'assistència, però la nombrosa assistència de gent en els diversos concerts, indica que l'edició d'enguany ha estat tot un èxit.

Divendres passat va ser el dia que el Cambrirock va congregar més públic. Aquesta era la segona actuació dels navarresos Marea a Cambrils. Kutxi Romero el cantant i líder del grup va fer gala de la seves elegants dots de poeta del rock tal i com és habitual en ell. L’actuació de Marea va durar unes dos hores i mitja després de nombrosos visos i reaparicions a l’escenari que feien embogir el públic. Els milers de seguidors del grup van gaudir d’allò més amb temes com Corazon de mimbre, Marea, El Perro Verde o La Ciudad de los Gitanos. En un canvi de l’ordre del cartell els cambrilencs Kota zero van actuar a l’escenari a tot just van acabar els Marea. L’excel·lent ocasió que tenien els Kota zero de mostrar els temes del seu nou CD es va veure passada per aigua. Tot just estaven al tercer tema la pluja que queia va començar a ser més intensa cosa que va obligar a suspendre l’actuació i es va posar punt i final a la sessió del festival.

Cabra Mecanica i Muchachito

L’edició de dissabte va començar amb els ritmes llatins de La Cabra Mecanica que van fer ballar al públic que s’anava congregant a l’espera del cap de cartell. Com no podia ser menys entre el seu repertori no hi van faltar els temes que els han fet populars com Felicidad o sobretot "la lista de la compra". A continuació va aparèixer a l’escenari l’autèntica locomotora de la rumba Muchachito Bombo Infierno que actuava per segon any consecutiu a Cambrils. Desbordant demostració d’energia i bones vibracions durant tres hores d’actuació on van repassar gairebé tots els temes dels dos treballs que tenen publicats fins ara Vamos que nos vamos i Visto lo visto publicat aquest any. Dissabte a diferència del que va passar el dia anterior hi va haver sessió de Dj’s amb Undo&Vicknoise.

Antònia Font, La Carrau i Obrint Pas

Un dels plats forts de la sessió de diumenge els mallorquins Antònia Font que venien a demostrar perquè són considerats un dels noms més destacats del pop més avantguardista. Tot i que ja fa temps del seu darrer treball Batiscafo katiuscas a l’actuació d’ahir diumenge es va demostrar com continuen satisfent els seus incondicionals. A continuació els La Carrau van demostrar un cop més la seva energia i bones maneres fent saltar i ballar el públic assistent.  Els egarencs acaben de penjar un bloc a Internet on expliquen que properament publicaran al Japó la seva versió de “La manta al coll”, tema que van interpretar al final del concert.

Posteriorment tocava l’actuació de qui potser eren un dels grups més esperats del festival, Obrint Pas, que venien a presentar el seu darrer treball “Benvingut al paradís”. Els milers d’assistents que en aquell moment es van congregar davant de l’escenari van disfrutar d’allò més amb temes reivindicatius i els ritmes skatalítics d’aquests valencians.

El grup triat per finalitzar el Cambirock eren els Herois de la Katalunya Interior, que van obrir l’actuació amb el seu “Poble quillo” i una remasterització de la Santa Espina. Van oferir el seu techno primitiu amb lletres surrealistes on fan mofa dels símbols nacionals catalans o critiquen aspectes i personatges d’actualitat, per exemple un tema dedicat a la Mari Pau Huguet.

Comenta aquest article