Informació general

Serveis

L'Ajuntament de Cambrils suspèn la instal·lació dels contenidors al carrer d'Hug de Montcada

L'alcalde i el regidor de barri es comprometen en una trobada amb els veïns a estudiar una nova ubicació

Per Cristina Sierra

Els veïns del carrer d'Hug de Montcada van penjar pancartes en contra dels contenidors
Els veïns del carrer d'Hug de Montcada van penjar pancartes en contra dels contenidors | Cristina Sierra

Els veïns del carrer d'Hug de Montcada de Cambrils han aconseguit aturar la instal·lació dels vuit nous contenidors en aquesta via. Ahir a la tarda, l'alcalde, Alfredo Clúa; el regidor del barri del Regueral, Alejandro Garcia, i un tècnic de Secomsa es van comprometre a no tirar endavant els treballs per col·locar les brosses i "estudiar una nova ubicació".

Una decisió que va alegrar molt als veïns, que expressaven a revistacambrils.cat la seva satisfacció per haver fet canviar d'opinió al consistori. Es mostraven especialment agraïts amb l'alcalde, que havia comparegut en aquesta trobada. "Ha estat molt positiu que hagi vingut perquè hem fet moltes reunions de veïns i mai havia vingut un alcalde. Ens ha explicat la situació i ens ha entès. Ens ha escoltat que era el que volíem", deien els cambrilencs.

Cal recordar que aquest passat cap de setmana els veïns es van mobilitzar arran de l'aparició sorpresa d'uns cartells que anunciaven que avui dimecres, a partir de les 6 del matí, s'ubicarien noves bateries de contenidors en aquest tram, el que suposava a més la pèrdua de places d'aparcament en una zona que en els darrers anys ja ha perdut forces places.

En veure els cartells van penjar als seus balcons unes pancartes amb les paraules "No contenidors" i "En aquest barri no volem contenidors". També havien anunciat que si el consistori no feia marxa enrere amb aquesta decisió, avui dimecres haguessin sortit de matinada per impedir la instal·lació.

Una decisió que s'havia pres "fa mesos"

Per la seva part, des de l'Ajuntament asseguraven ahir dimarts, hores abans de la reunió amb els veïns, que estaven "analitzant la situació". Després de la trobada, fonts del consistori senyalaven que el mateix alcalde havia explicat als veïns que la decisió de col·locar en aquest carrer els vuit contenidors s'havia pres "fa mesos" i que quan ell en va tenir coneixement va veure que no era la millor ubicació. "No ha estat la pressió dels veïns, sinó que al mateix batlle no li agradava on es volien posar els contenidors. Ara Secomsa estudiarà un nou lloc per ubicar-los", apuntaven.

 

Comenta aquest article