Informació general

Serveis

Els veïns del carrer d'Hug de Montcada s'oposen a la instal·lació de nous contenidors

Demà dimecres l'Ajuntament té previst col·locar a la via una bateria de brosses que suposarà la pèrdua de més places d'aparcaments

Per Cristina Sierra

Els veïns han penjat uns cartells en rebuig dels contenidors als seus balcons
Els veïns han penjat uns cartells en rebuig dels contenidors als seus balcons | Cristina Sierra

Els veïns del carrer d'Hug de Montcada han expressat el seu rebuig a la decisió de l'Ajuntament de Cambrils d'instal·lar noves bateries de contenidors en aquest tram. "En aquest barri no els volem, com que a la nova Rambla i a la plaça d'Aragó no n'hi ha, tots els bars que hi ha allí i els veïns vindran a llençar aquí la brossa, això no ho podem permetre", manifesten a revistacambrils.cat un grup de cambrilencs.

El passat divendres, els veïns d'aquest carrer es van trobar amb la sorpresa d'uns cartells de senyalització en què s'anunciava la propera ubicació de nous contenidors dimecres 26 de juliol, entre les 6 i les 14 hores. També diu que “els vehicles indegudament estacionats seran retirats per la Grua Municipal”.

Pancartes als balcons

Hores després de veure els cartells, els veïns es van començar a mobilitzar i van penjar als seus balcons unes pancartes amb les paraules "No contenidors". També al carrer n'hi havia una més gran amb el missatge: "En aquest barri no volem contenidors".

Com expliquen diversos veïns, "al nostre barri ja estem bé amb els nostres contenidors que fa anys que els tenim, no volem vuit contenidors, ni provisionals. Aquí no tenim establiments comercials, no entenem aquesta decisió”. Actualment, els cambrilencs que viuen en aquest tram disposen de quatre punts on hi ha contenidors: dos al carrer de Cristòfor Colom, un al carrer de les Drassanes i l'altre al carrer de Vinyols.

Un altre tema que preocupa els veïns és la pèrdua de places d'aparcament. Expliquen que aquesta instal·lació suposarà l'eliminació de fins a vuit places. "Han tret els estacionaments de la Rambla i ara els volen treure aquí, és incomprensible", diuen.

L'Ajuntament està "analitzant" la situació

Des de l'Ajuntament de Cambrils apunten que, a hores d'ara, "s'està analitzant la situació" i en les properes hores es prendrà una decisió definitiva. Per la seva part, els veïns asseguren que, si finalment es procedeix a instal·lar les bateries de contenidors, no dubtaran en sortir demà, de matinada, per evitar-ho. 

Pancarta col·locada al costat del cartell que anuncia l'imminent instal·lació dels contenidors (Foto: Cristina Sierra)
La instal·lació dels contenidors suposarà l'eliminació de places d'aparcament (Foto: Cristina Sierra)

 

Comenta aquest article