Societat

Mago de Oz fa vibrar milers de persones en la primera jornada del Cambrirock

Per Ignasi Martí

Un moment de l'actuació dels Mago de Oz amb un dels inflables que es van desplegar dalt de l'escenari

Ahir dijous va tenir lloc la primera jornada del festival Cambrirock, que té com a escenari la zona esportiva municipal. Els encarregats de trencar el gel van ser els cambrilencs Melancomia, una bona descàrrega de glam-rock i  saber estar dalt de l’escenari. Aquesta banda amb el temps ha aconseguit consolidar-se com a una de les propostes de futur del panorama musical local.

Els van succeir els tarragonins Venus Diablo, de qui les bones maneres de la seva flamant vocalista van saber atraure el públic que es va acostar a l’escenari. Metal melòdic amb referents com Him per aquesta banda formada fa uns anys amb exmembres de Gore’s Romance.

A continuació un dels pesos pesats de l’escena musical local No Apto, que s’han convertit en tot un clàssic dels Cambrirock. El grup va venir a presentar el nou CD Voces que estant presentant per diferents indrets, cosa que els ha fet rebre bones crítiques.

Mago de Oz, cap de cartell del Cambrirock

Tot això va passar a l’escenari A, situat d’esquena a la riera d’Alforja i a prop de l’entrada al recinte. L’escenari B era el reservat a l’actuació estelar de la nit, els Mago de Oz, la banda que es pot considerar com a cap de cartell del festival.

Cal dir que els seus incondicionals ja estaven esperant l’obertura de portes al voltant del migdia i que quan es van obrir a les 20 hores tot eren corredisses i empentes per tal d’agafar un lloc privilegiat davant de l’escenari. L’expectació va anar en augment fins que el públic va veure fet realitat el somni de veure els Mago de Oz dalt de l’escenari un cop passades les 23 hores, tal i com estava previst.

Els milers de persones que s’agrupaven davant de l’escenari van embogir amb els temes de sempre com “La posada de los muertos”o mites com "La fiesta pagana". Els tres inflables que van anar apareixent a l’escenari van augmentar enormement l’espectacularitat del concert, que va fer gaudir d’allò més els incondicionals de Mago de Oz. Després de diversos bisos i gairebé dues hores de concert, els Mago de Oz es van acomiadar del públic que encara reclamava més temes.

Després del metal-folk dels Mago de Oz, el festival va fer un gir important d’estil amb els Killus, una banda de Vila-real que va fer una satànica descàrrega de punk a l’estil dels mítics Misfits. Killus han publicat el seu treball God bless us gravat amb el mític Kreator a Bilbao.

Cambrirock Club

Finalitzada l’endimoniada bogeria d’aquesta banda, tocava el moment dels DJ del Cambrirock Club. En un principi estava previst que comencés el cambrilenc Piti, però finalment van començar les sessions J. Jacobsen i Mikel Molina. A la sessió de discjòqueis ja no hi havia els milers de persones de Mago de Oz, només en van quedar uns centenars que van gaudir al ritme de house i techno.

Comenta aquest article