Societat

Festes

Multitudinària processó de la Mare de Déu del Carme (Conté galeria fotogràfica)

El Port de Cambrils es vesteix de festa per homenatjar a la patrona dels pescadors i mariners

Per Cristina Sierra

La processó al seu pas per la plaça del Pòsit
La processó al seu pas per la plaça del Pòsit | Cristina Sierra

La tradicional i solemne processó en honor a la Mare de Déu del Carme va omplir, ahir al vespre, el Port de Cambrils. Cambrilencs i cambrilenques i molts turistes que han vingut de vacances al municipi es van sumar a l’acte multitudinari, per terra i mar, que va servir per retre homenatge a la patrona dels pescadors i mariners.

A les 19 hores es va fer la Missa a l’església de Sant Pere i, a les 20 hores, es donava el tret de sortida a la processó des de la plaça de l’església. Obrien la comitiva els Nyanyos Timbalers, seguits dels membres dels dos clubs de rem cambrilencs -els Vent d’Estrop Vogadors i Rem Cambrils- que portaven la imatge de la Mare de Déu del Carme, membres de la Confraria de la Mare de Déu del Carme, el pubillatge cambrilenc, el nou alcalde acompanyat dels regidors i regidores del consistori i la Cobla Reus Jove. Com ja és tradició, també s’hi van sumar moltes dones pescadores i xiquets i xiquetes abillats amb el vestuari típic de pescador. 

La processó es va iniciar a la plaça de l’església, dirigint-se cap a la plaça del Pòsit i al carrer de Sant Pere i en direcció al passeig Miramar fins arribar al Moll de Ponent. Allí la imatge de la Mare de Déu del Carme es va embarcar a la barca Josep Jan Dos i es va iniciar la processó per mar juntament amb diverses embarcacions que van voler acompanyar a la Verge. 

Un cop acabada la processó marítima, la comitiva va tornar a la placa de l’església passant pels carrers de Sant Jordi i de Miquel Planas. Un cop arribats a la plaça, els vogadors van entrar la imatge a l’església.

La diada va finalitzar amb una ballada de sardanes amb la Cobra Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils, a la plaça del Pòsit.