Informació general

Política

El ple de l’Ajuntament de Cambrils aprova part del nou cartipàs municipal

Es nomenen set tinences d’alcaldia, tres càrrecs eventuals, els regidors de barri i els nous components del Consell d'Administració de l'empresa Aparcam

Per Cristina Sierra

Membres del nou govern municipal votant al ple
Membres del nou govern municipal votant al ple | Andreu Dalmau

L’Ajuntament de Cambrils ja té aprovat part del nou cartipàs municipal del mandat 2023-2027. Una setmana després del seu nomenament, l’alcalde Alfredo Clúa va presidir el primer ple de la legislatura, una sessió extraordinària que va servir per designar les tinences d’alcaldia, els regidors i regidores de barri, els càrrecs eventuals i els membres del Consell d’Administració d’Aparcam.

El nou govern format per PSC, ERC, Junts i En Comú Podem tindrà set tinences d’alcaldia. La primera serà per Camí Mendoza; la segona per Enric Daza; la tercera per Jordi Barberà; la quarta per Gemma Balanyà; la cinquena per Aleix Rom; la sisena per Laura Mellau i la setena per Alejandro Garcia. Tots els tinents d’alcalde i el batlle formaran part de la junta de govern, que es reunirà tots els divendres no festius a les 9 hores. 

En aquest punt, Oliver Klein va carregar contra el govern. "És un pacte per bloquejar els resultats que donaven l’alcaldia al Nou Moviment Ciutadà. Sembla que Cambrils ha de comptar amb un alcalde segona divisió i això no és el que volia la ciutadania", va dir el líder de l’oposició, que va qüestionar el nombre de tinences, suggerint que això suposaria un increment del pressupost municipal. "Si estem parlant de tinences d’alcaldia que comportaran en el futur més dedicacions exclusives i més despesa econòmica per l’Ajuntament, això és indigne i clama al cel", va manifestar Klein. Davant aquesta afirmació, l’alcalde no va entrar en el tema econòmic i li va demanar al regidor que es centrés en el punt que es tractava.

Per primera vegada aquest mandat, Oliver Klein va exercir com a cap de l'oposició (Foto: Andreu Dalmau)

Regidors de barri i càrrecs de confiança

Pel que fa a les regidories de barri, es va distribuir de la següent manera: Jordi Barberà serà el regidor del Barri Antic; Aleix Rom, del barri del Port; Gemma Balanyà, del Nou Cambrils; Teresa Recasens, de la Parellada i Pinaret; Laura Mellau, de l’Eixample Platja; Camí Mendoza, de l’Eixample Vila; Enric Daza, dels barris de Ponent; Neus Cárdenas, de Vilafortuny; Enrique Arce, del Molí de la Torre, i Alejandro Garcia, del barri del Regueral.

Un punt en què de nou Klein va participar nomenant els regidors del seu partit que aniran als consells de barri, un moment que va fer que l’alcalde tornés a advertir al regidor. "Això no toca ara, estem dient els regidors del barri", va contestar Clúa. "Vostè diu els seus membres i jo dic els meus. El nostre compromís és assistir a tots els consells encara que no siguem titulars", va respondre Klein. 

Per altra banda, el ple també va aprovar el personal eventual. Com va explicar el batlle, s’han nomenat tres càrrecs de confiança -el número màxim set-. El govern ratifica el director del Museu d’Història de Cambrils -Gerard Martí- i a la directora del Patronat de Turisme -Amelia Rico- i ha incorporat un nou cap de gabinet d’Alcaldia, Joan Milà. Els tres càrrecs rebran una retibució anual de 44.669,52 euros.

Tant el portaveu del NMC com el del PP, David Chatelain, van aprofitar el punt per preguntar directament a Clúa si hi hauran més càrrecs de confiança, una pregunta que l’alcalde no va ni confirmar ni desmentir. "No acceptaré que digui una cosa i faci la contrària, li recordaré", va avisar Klein al batlle.

David Chatelain intervenint durant el ple (Foto: Andreu Dalmau)

Membres del Consell d’Administració d’Aparcam

Un altre dels puns tractats va ser la designació dels nous membres del Consell d’Administració de l’empresa Aparcam. L’alcalde serà el president i la vicepresidència s’escollirà entre els seus membres. Els vocals seran: Antonio Martínez, José Ángel García i Carlos Caballero (NMC), Alejandro Garcia i Aleix Rom (ERC), Enrique Arce (PSC), Enric Daza (Junts), David Chatelain (PP), Ricard Montero (VOX) i Jordi Barberà (En Comú Podem). 

El cartipàs es completarà en el proper ple que tindrà lloc a finals del mes de juliol. Com es va aprovar també a la sessió, els plens es faran l’últim divendres de cada mes a les 11.30 hores. Per tant, el dia 28 es donaran a conèixer les delegacions de competències als regidors i regidores de l’equip de govern; la composició, atribucions i funcionament dels òrgans municipals; les dedicacions i retribucions dels regidors, i el nomenament de representants de la Corporació en òrgans col·legiats i organitzacions externes.

Nova distribució del plenari municipal (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article