Informació general

Política

Els vuits regidors veterans de l'Ajuntament de Cambrils

Oliver Klein encara la seva sisena legislatura, mentre que Natalia Pleguezuelos i Enric Daza enceten la segona

Per Cristina Sierra

Imatge de tots els regidors d'aquesta legislatura, veterants i novells
Imatge de tots els regidors d'aquesta legislatura, veterants i novells | Andreu Dalmau

El mandat 2023-2027 de l'Ajuntament de Cambrils ha arrencat amb forces canvis, el més visible, els 13 nous regidors. Però al consistori també hi ha vuit regidors veterans que encaren una nova legislatura amb la mateixa il·lusió i reptes. Quin és el polític que porta més temps com a regidor? I el que menys?

Oliver Klein ha celebrat aquest 2023 el seu vintè aniversari com a regidor de l'Ajuntament. Va entrar al mandat 2003-2007 com a regidor del PSC, portant la cartera de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques, regidoria que va tornar a repetir a la següent legislatura. Des del 2011, ja com a portaveu del Nou Moviment Ciutadà, fins al 2019, va estar a l'oposició. Va tornar a govern gràcies a l'acord amb ERC i Junts, al maig de 2019, agafant la cartera de Promoció Econòmica, i al setembre de 2021 es va convertir en l'alcalde de la localitat després de la moció de censura. En aquesta nova etapa torna a l'oposició.

David Chatelain, portaveu del PP, va debutar al consistori com a regidor d'Urbanisme al mandat 2011-2015. Des de 2015 fins a 2021 va estar a l'oposició i durant el mandat de Klein com a alcalde ha gestionat les àrees d'Hisenda i Seguretat Ciutadana. Ara torna a l'oposició.

Camí Mendoza fa vuit anys que és membre del consistori. Va ser alcaldessa del municipi des de 2015 fins al setembre de 2021. En els darrers dos anys la republicana ha estat membre de l'oposició i ara ha tornat a formar part del govern amb PSC, Junts i En Comú Podem.

Patricia de Miguel va entrar com a regidora de Ciutadans al 2015. Durant les dues legislatures ha format part de l'oposició, una part d'aquest segon mandat com a no adscrita. En el seu tercer mandat també estarà a l'oposició, aquest cop com a membre del PP.

Alejandro Garcia va entrar al consistori fa sis anys. Ho va fer al 2017 en substitució de Montse Masdeu i agafant la cartera d'Ensenyament i Polítiques Actives d'Ocupació. Al següent mandat va repetir la mateixa regidoria fins al setembre de 2021, quan hi va haver la moció de censura. En aquest nou mandat torna a estar a govern. 

Alfredo Clúa, el nou alcalde de Cambrils, ha estat regidor del PSC en diferents mandats. En total, ara porta cinc anys. Va prendre el càrrec de regidor l'abril de 2014 en substitució de Joan Mas, una etapa en què va estar a l'oposició. Al següent mandat va estar a govern portant la cartera d'Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics però al gener de 2017 va renunciar per motius personals. Va tornar a la sala de plens a l'octubre de 2021 per agafar el relleu d'Ana López, portant la regidoria de Recursos Humans.

Natalia Pleguezuelos enceta el seu segon mandat com a regidora del Nou Moviment Ciutadà. En aquests darrers quatre anys ha format part del govern gestionant la cartera de Joventut i Esports i ara s'estrenarà com a regidora de l'oposició.

Enric Daza també va entrar al consistori ara fa quatre anys. Va portar l'àrea d'Urbanisme, Obra Pública i Activitats fins el passat mes de febrer, quan va anunciar que no aniria de número 2 a la llista electoral del Nou Moviment Ciutadà. Ara formarà part del govern com a portaveu de Junts.

Comenta aquest article