Societat

Religió

Vint-i-quatre cambrilencs participen en el pelegrinatge anual al Santuari de Lourdes

És una sortida anual de cinc dies que s'organitza des de fa uns 20 anys

Per Maria Vidal

Foto de grup dels pelegrins que es van desplaçar fins al Santuari de Lourdes
Foto de grup dels pelegrins que es van desplaçar fins al Santuari de Lourdes | Cedida

Un grup de 36 persones de diferents municipis del Camp de Tarragona van viatjar la setmana passada per formar part d'un pelegrinatge conjunt al Santuari de Lourdes, a França. Es tracta d'un viatge anual organitzat pels cambrilencs Josep Maria Calvo i Esteve Capella i que tradicionalment es duu a terme de dilluns a divendres durant la primera setmana de juliol. Enguany hi han participat un total de 24 cambrilencs, nou persones de Vilaplana, dues de Reus i una de l'Aleixar.

Els organitzadors comenten a revistacambrils.cat que és una excursió de cinc dies que realitzen des de fa uns 20 anys i està oberta a tothom qui s'hi vulgui apuntar. Els pelegrins es desplacen fins a la localitat francesa en autocar propi i es queden a dormir al mateix municipi de Lourdes. Durant l'estada de cinc dies, que en aquest cas va ser del 3 al 7 de juliol, assisteixen a diverses misses, participen en viacrucis i visiten la gruta on va ser trobada la verge de Lourdes per resar-hi el rosari, entre d'altres activitats. Una de les més destacades és la participació a la missa internacional, que es duu a terme cada dimecres i diumenge i congrega religiosos de moltes nacionalitats. També aprofiten una de les jornades per visitar un dels pobles del voltant.

Aquesta sortida es prepara cada any a partir de la primavera, ja que el programa de la celebració de la Setmana Santa a Cambrils ja inclou tota la informació per inscriure's en el pelegrinatge d'aquell estiu. En aquest cas, la de l'any 2024 es durà a terme entre l'1 i el 5 de juliol.

Comenta aquest article