Informació general

Platges

S'hissa la Bandera Blava a les platges del Regueral, la Llosa, Vilafortuny i el Cavet

Enguany es compta amb 29 socorristes i 15 punts de vigilància, així com nous serveis de temporada

Per Cristina Sierra

Autoritats, responsables de platges i l'empresa Altesport amb les Banderes Blaves de les platges
Autoritats, responsables de platges i l'empresa Altesport amb les Banderes Blaves de les platges | Cristina Sierra

L'alcalde en funcions de Cambrils, Oliver Klein, i el regidor en funcions de Serveis i Medi Ambient, Josep Maria Vallès, van participar ahir al matí en l'acte simbòlic d'hissada de les Banderes Blaves a la la platja de Prat d'en Forés-Regueral. A més, ahir també es van hissar aquests distintius de qualitat a tres platges més del municipi: la de la Llosa, la del Cavet i Vilafortuny.

"Aquesta hissada marca l'inici de la temporada de platges. Aquests dies ja hem vist a banyistes i està tot preparat, tenim unes instal·lacions preparades. Cambrils s'ho mereix", va dir Klein. Per la seva part, Vallès va destacar que amb aquests distintius hi ha la garantia de "l'excel·lència de les platges i serveis".

La certificació de la Bandera Blava garanteix i premia aquells municipis que fan una bona gestió ambiental i que tenen en compte la seguretat, instal·lacions i prestació òptima de serveis, a més d'exigir a les platges una bona qualitat de l'aigua amb la realització de diverses analítiques.

Una de les grans novetats que es trobaran els banyistes a les platges del municipi està relacionada amb les banderes que indiquen l'estat de la mar, que s'han actualitzat per les persones daltòniques. A la bandera verda s'hi ha afegit una ratlla al mig i un triangle que apunta cap a la dreta; a la groga, una banda diagonal, i a la vermella, un triangle que apunta a l'esquerra.

29 socorristes i 15 punts de vigilància

El servei de prevenció, salvament i socorrisme va entrar en funcionament el passat 1 de juny i s'allargarà fins el 30 de setembre. En total hi ha 29 socorristes i 15 punts de vigilància operaritius des de les 10 a les 19 hores.

Els centres de coordinació dels socorristes estan ubicats a les platges de la Llosa, Prat d’En Forés-Regueral, el Cavet i  Vilafortuny i també serveixen de punts d’atenció a les persones usuàries i per recollir els cendrers de platja i les polseres identificatives per als infants.  

Com és habitual, també s’ofereix el servei el bany adaptat amb cadira amfíbia (amb cita prèvia als centres de coordinació o correu electrònic a altesport@altesport.com).

Cal destacar que enguany, com a novetat, s'han tret a licitació 9 lots de diferentes serveis de temporada (de tendals, para-sols, gandules, escoles nàutiques i lloguer d'embarcacions sense motor), que completen els 21 lots que ja es van adjudicar l’any passat.  

Oliver Klein i Josep Maria Vallès hissant la Bandera Blava a la platja del Regueral

Activitats "La mar de salades"

Durant els mesos de juliol i agost, a la platges de Cambrils es realitzaran diferents campanyes, activitats i tallers informatius dirigits als banyistes, per tal de difondre coneixements sobre temes de seguretat, temes ambientals i de conducta a les platges.  

La programació és la següent:

  • La Mar de Neta: Divendres 14 de juliol d’11 a 13h, a la platja del Regueral.

  • Salva vides amb la RCP: Divendres 28 de Juliol d’11 a 13H, a la platja del Regueral. 

  • La vida sota l’aigua: Divendres 11 d’agost d’11 a 13H, a la platja del Cavet (posidònia). 

  • Joves socorristes: Divendres 25 d’agost, d’11 a 13H, a la platja del Regueral. 

Per apuntar-se a les activitats, les persones interessades es poden acostar a qualsevol dels mòduls dels SOS o bé enviar un correu a altesport@aletesport.com

 

Comenta aquest article