Societat

Festa Major

La Missa en honor a Sant Pere centra el matí de la Festa Major (Conté galeria fotogràfica)

La Cobla Ministrers, els gegants Pere i Camí, el pubillatge i les autoritats participen en un breu recorregut que crida l’atenció dels turistes

Per Cristina Sierra

Inici de la Missa Major en honor a Sant Pere
Inici de la Missa Major en honor a Sant Pere | Cristina Sierra

La diada de Sant Pere de Cambrils es va iniciar ahir dijous amb les matinades a càrrec del Ball de Diables Els Cagarrieres i els grallers de Tota l’Endenga. A les 11.30 hores era el torn de l’anada a missa amb la participació de la Cobla Ministrers, els gegants Pere i Camí, el pubillatge i les autoritats.

La plaça Mossèn Batalla va ser el punt de partida d’aquest acte que va captar l’atenció dels turistes que es passejaven per la zona i que fotografiaven amb els seus telèfons mòbils tant als gegants com als hereus i pubilles que lluïen els vestits tradicionals. Enguany aquest acte es va separar de la cercavila, que es va fer per la tarda. Així doncs, el recorregut va ser força més curt respecte els altres anys, dirigint-se cap a la plaça de Catalunya i el carrer de Miquel Planàs fins arribar a la plaça de l’Església de Sant Pere.

Allí, els gegants van ballar i acte seguit el pubillatge i autoritats van entrar a l’Església per iniciar la Missa Major en honor a Sant Pere. Posteriorment, es va fer la ballada de sardanes amb la Cobla Principal de Tarragona i els Amics de la Sardana de Cambrils.

Comenta aquest article

Galeries relacionades