Societat

Llibres

Carlos Tamareu, escriptor: «Volia fer un llibre que representés la meva essència»

El cambrilenc de 25 anys ha publicat 'La felicidad como decisión', una obra amb la que ha complert el seu somni i on reflexiona sobre la vida, el treball o l'amor

Per Cristina Sierra

Carlos Tamareu amb els seus dos primers llibres que es poden comprar a Amazon
Carlos Tamareu amb els seus dos primers llibres que es poden comprar a Amazon | Cristina Sierra

El passat mes de maig, Carlos Tamareu va fer realitat el seu somni de publicar el llibre La felicidad como decisión. En aquesta obra, que es pot comprar a Amazon, el cambrilenc de 25 anys reflexiona sobre la vida, l'amor o el treball, basant-se tant en la seva pròpia experiència com en la dels seus amics i coneguts.

"De petit sempre deia que volia escriure un llibre i ho deixava per quan fos més gran. Després de treure el meu primer llibre veia que em faltava alguna cosa, que aquest somni no estava complert. Sóc una persona molt reflexiva, m'agrada molt sortir a passejar pel port, pensar...Notava que em feia falta un llibre que mostrés com sóc jo, una persona a qui li agrada ajudar, que li agrada donar noves versions de la vida. Volia tenir aquest llibre que representés la meva essència. Quan es va publicar, vaig començar a plorar perquè llavors sí que havia aconseguit el somni", explica Tamareu a revistacambrils.cat.

Amb aquesta obra, el cambrilenc vol transmetre les ganes de viure a aquella gent que no està passant per un bon moment o que no saben què fer amb la seva vida. A més de basar-se en vivències pròpies, com la mort del seu avi quan ell només tenia 10 anys i que ha marcat la seva personalitat, Tamareu també fa referència a experiències de coneguts seus en aspectes com l'amor o la feina. "Crec que puc ajudar molt. Escolto als meus amics i cada vegada tinc més experiència. He passat situacions dures que m'han fet pensar i que m'han fet valorar molt més la vida, a estimar millor", assegura.

Pel jove escriptor aquest llibre, on profunditza sobre viure una vida plena i significativa i ajudar a créixer interiorment, hauria d'estar a totes les estanteries. "Són reflexions de la vida, sobre com viure-la i solucionar els problemes. Sempre hi haurà un moment que t'ajudarà", manifesta.

De guió de pel·lícula a un llibre

Aquest segon llibre de Tamareu ha arribat cinc mesos després d'autoeditar la seva primera novel·la, amb el títol de La daga del conquistador, i també a disponible a Amazon. Tot i que confessa que no era bon estudiant, sempre havia tingut aquesta inquietud de fer alguna cosa creativa. "Als 18 anys vaig començar a treballar a Correus i em vaig treure les oposicions. Però un cop vaig ser fixe vaig tenir la sensació com que havia acabat la meva vida perquè fins que em jubilés estaria al mateix lloc de feina. Sentia que em faltava fer alguna cosa més d'aventura, de viatjar...", afirma.

Va ser aleshores que va començar a escriure el guió d'una pel·lícula, un projecte que ben aviat es va acabar transformant en una obra d'aventures i acció. "El guió es va fer molt llarg i vaig pensar que li podia donar un tomb i convertir-lo en un llibre. La veritat és que no li he donat gaire promoció però estic content perquè ara he fet una segona comanda per vendre'n més", diu.

Tamareu ja té el cap el seu tercer llibre que, de nou, serà una obra filosòfica. "Sento que puc ajudar a molta més gent. M'agrada fer obres que convidin i obliguin a pensar, a viure la vida amb més plenitud", assenyala.

Canal de Youtube amb més de 2.000 seguidors

Nascut a Barcelona, Carlos va venir a viure a Cambrils amb set anys. Confessa que és un enamorat del municipi. "Per mi, Cambrils és el millor lloc del món. Sento que és casa meva, som uns afortunats de viure aquí", remarca.

A més de la seva faceta com a escriptor, també té el seu propi canal de Youtube, Tamo de viaje, on hi té més de 130 vídeos i més de 2.000 seguidors. El va crear l'any passat, setmanes després d'una operació d'apendicitis que es va complicar. "Vaig haver d'aprendre a caminar de nou. El meu lema sempre ha estat una sola vida, l'hem de viure al màxim. En aquell moment pensava que com pot canviar de ràpid la vida. Va ser llavors quan vaig pensar fer vídeos per aquella gent que no pot gaudir de l'experiència de viatjar, vull que els meus seguidors descobreixin el món a través dels meus ulls", expressa el cambrilenc, que afegeix que viatja sol, només amb la companyia de la seva càmera, i que ja té pensat el seu proper viatge per Bielorússia i al Nord d'Àfrica.

 

Comenta aquest article