Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Platges

Comença la temporada alta a les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

L’Ajuntament reforçarà a partir d’aquest cap de setmana el servei de socorrisme i començarà a controlar l’accés a la Cova del Llop Marí

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una base de vigilància a la platja de l'Arenal
Imatge d'arxiu d'una base de vigilància a la platja de l'Arenal | Cedida

Aquest cap de setmana arrencarà la temporada alta a les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Per vetllar per la seguretat de tots i totes les banyistes en aquesta època de l’any en què es concentra més gent, com cada estiu, l’Ajuntament reforçarà el servei de socorrisme, que ja va posar en marxa el passat 1 de juny, a la Platja de l’Arenal, amb tres vigilants de les 11 a les 18 h (per la temporada baixa); i a partir del 16 de juny amb 8 vigilants per les platges de l’Arenal, del Torn, de la Punta del Riu i de l’Almadrava, amb el mateix horari (per la temporada mitja).

A partir del dissabte 24 de juny i fins al 31 d’agost, el servei de socorrisme, a càrrec de l’empresa concessionària, De Mar Rescue, el prestaran 17 vigilants, de 10:30 a 19:30 h a les platges de de l’Arenal, del Torn, de la Punta del Riu i de l’Almadrava; i de 9 a 16 h a la Cova del Llop Marí.

De l’1 al 12 de setembre, el servei es dotarà amb els efectius i els horaris propis de la temporada mitja; i del 13 al 30 de setembre, amb els efectius i els horaris propis de la temporada baixa.

Aquest estiu s’estrenaran 3 noves bases de socorrisme a les platges: una a la de la Punta del Riu, una a la de l’Arenal (zona espigó) i una a la de l’Almadrava.

Control d’accés i aforament a la Cova del Llop Marí

Amb l’objectiu de preservar l’elevat valor natural de la Cova del Llop Marí de l’Hospitalet de l’Infant, d’evitar la massificació de gent en aquest espai durant la temporada estival i prevenir alhora accidents i conductes incíviques, l’Ajuntament hi controlarà l’aforament i l’accés, com els dos estius anteriors.

Per controlar l’aforament a l’interior de la Cova, durant la temporada alta (del 23 de juny al 31 d’agost), serà obligatori per a tothom fer-ne una reserva prèvia a través de la pàgina web de Turisme.

Els horaris de control d’accés a la cova en aquest període seran: cada dia, de 9 h a 16 h (el torn de les 15:30 h serà el darrer en què es donarà accés). Les tasques de control es duran a terme des de la zona de la Cova del Llop Marí a través del servei de vigilància i salvament amb un dispositiu permanent.

La durada de l’estada a l’interior de la cova estarà limitada a 30 minuts. Un cop passat aquest temps, caldrà deixar lliure l’espai per al proper torn de visitants.

Les reserves s’hauran de fer abans de les 19 h del dia anterior a la visita. No es podran fer reserves per al mateix dia de la visita.

Es confirmarà la reserva amb un correu electrònic. Si no es disposa d’aquest correu de confirmació o codi de validació, la sol·licitud de reserva no serà vàlida.

El dia de la visita, caldrà validar la reserva al vigilant situat a la platja de la cova, el qual assignarà una credencial per accedir-hi. Es recomana estar 10 minuts abans de l’hora assignada per fer aquesta validació.

També es controlarà l’aforament als aparcaments de l’espai d’interès natural de la Rojala-Platja del Torn, que són els que utilitzen les persones que accedeixen a la Cova amb vehicle, a través de la carretera del Torn que uneix la carretera nacional 340 amb la platja del Torn. Existeixen dos aparcaments amb una capacitat total de 80 vehicles. Per fer-ho, es posarà novament un punt de control al mirador del Torn, on es regularà el pas de vehicles per accedir als aparcaments. El control es farà també del 23 de juny al 31 d’agost de manera diària, entre les 9 i les 16 h. Les persones amb reserva per accedir a la Cova del Llop tindran unes places reservades que hauran de deixar lliures un cop passada l'hora de la seva reserva.

Com passa durant tot l’any, de les 22 h a les 8 h, està prohibit estacionar en aquesta zona.

Comenta aquest article