Informació general

Reconeixement

L'Ajuntament agraeix la tasca de Juan Manuel Gutiérrez al capdavant de la Creu Roja

L'alcalde en funcions va rebre dilluns el president de l'Assamblea Local de la institució humanitària, que deixa el càrrec després de 26 anys

Per Redacció

Juan Manuel Gutiérrez i Oliver Klein durant el reconeixement
Juan Manuel Gutiérrez i Oliver Klein durant el reconeixement | Cedida

L’alcalde en funcions, Oliver Klein, va rebre el passat dilluns el president de l’Assemblea Local de Creu Roja Cambrils, Juan Manuel Gutiérrez, que deixa el càrrec després de 26 anys de dedicació. Klein li va agrair, en nom de l’Ajuntament, la tasca realitzada durant aquests anys i li va lliurar dos obsequis de record: una làmina original de David Callau i una peça de ceràmica de Dolors Ortuño que reprodueix la Torre del Port, l’Ermita i el portal del carrer Major.

Juan Manuel Gutiérrez va repassar els principals projectes realitzats en els últims 25 anys a Cambrils, com el socorrisme de les platges, el transport adaptat, el programa “Èxit escolar” i un servei de teleassistència per a 200 persones grans.

El president sortint també va explicar com ha evolucionat l’entitat a Cambrils, des que va entrar el 1997, i es va trobar amb una assemblea amb problemes econòmics, fins a arribar a tenir la flota de vehicles més gran de la província, amb una de les primeres ambulàncies medicalitzades de la Creu Roja, i encarregar-se de traslladar a unes 90 persones diàries.

També cal destacar el paper cabdal de la Creu Roja durant la pandèmia (amb el repartiment d’aliments, medicaments i roba als domicilis i als hospitals per persones que no es podien desplaçar) i davant la crisi de refugiats d’Ucraïna (amb la realització de la primera acollida de més de 40 famílies).

Actualment, l’Assemblea Local de Creu Roja té dos convenis amb el Departament de Benestar de l’Ajuntament. Per una banda, forma part de la Xarxa de Distribució d’Aliments, que facilita aliments, productes de neteja, higiene personal i bolquers a les persones derivades de Serveis Socials que passen per una situació de vulnerabilitat i/o exclusió social. Per l’altra, l’any passat va signar un conveni, que s’acaba de renovar, per gestionar el Banc de productes de suport, que proporciona material ortopèdic en règim de préstec solidari, com ara cadires de rodes i crosses, a totes aquelles persones que ho requereixin per millorar la seva autonomia personal.

Comenta aquest article