Informació general

Obres

Les obres a l'antiga estació ja deixen entreveure com serà la connexió entre l'Eixample i Horta de Santa Maria

El tram central de la zona de les obres correspon a la prolongació dels passejos i, a banda i banda, hi haurà els vials, l'un de pujada i l'altre de baixada

Per Lluís Rovira i Barenys

Les obres ja permeten veure la forma del nou tram de passeig i els vials contigus
Les obres ja permeten veure la forma del nou tram de passeig i els vials contigus | Lluís Domingo

Les obres de connexió del barri de l'Eixample amb el d'Horta de Santa Maria, a la zona de l'antiga estació, continuen endavant. A hores d'ara ja es veu el tram que farà la connexió dels dos passejos i els vials, un de pujada i un altre de baixada, que enllaçaran els dos barris. Ahir s'estaven posant els vorals de delimitació dels carrils de circulació amb el passeig. D'altra banda, la caseta de connexió de fibra òptica, que a hores d'ara està en desús, continua al mateix lloc a l'espera que es disposi del permís per a retirar-la.

Trams de vies dipositades a l'antiga andana

Per una banda, el que fins ara eren un munt de runes d'ençà de la demolició de l'edifici de l'antiga estació ara ha quedat com un espai obert i que ja deix entreveure el que serà un cop estigui enllestit. Per contra, el que fins ara eren les antigues andanes des d'aquest punt i en direcció nord, estan ocupades per uns trams de via seccionats que es van dipositar en aquest lloc ja que no tenien la consistència necessària per a ser transportats a través de les vies, tal com es va fer amb la resta de trams, fins al lloc on s'havien dipositat la resta de vies seccionades. Aquestes vies corresponien a la via dos de l'antiga estació i, a diferència de la via per on feien la circulació habitual els trens, aquestes vies no disposaven de les travesses de formigó, que es van col·locar fa més de 40 anys.

Trams de vies dipositats a l'antiga andana de l'estació, ahir al matí (Foto: Lluís Domingo)

 

Comenta aquest article