Cultura

Escultura

Aquest vespre s'inaugura l'escultura dedicada a la posidònia de la plaça d'Aragó, obra de David Callau

En aquest acte, que s'iniciarà a les 21 h, hi haurà actuacions musicals, dansa i se servira rom cremat a les persones assistents

Per Redacció

L'escultura dedicada a la posidònia de la plaça d'Aragó es mostrarà aquest vespre
L'escultura dedicada a la posidònia de la plaça d'Aragó es mostrarà aquest vespre | Lluís Rovira i Barenys

L'escultura de l'artista David Callau dedicada a la posidònia s'inaugurarà avui, 13 de juny, a les 21 hores a la plaça Aragó de Cambrils i es farà en un acte en el que la música hi tindrà un paper destacat. La periodista Ariadna Escoda farà de mestra de cerimònies d'un acte que s'iniciarà amb l'actuació de la vallenca Maria Jacobs, que interpretarà la cançò "Vestida de nit". A continuació, l'alcalde, Oliver Klein, i l'artista David Callau dirigiran unes paraules a les persones assistents i destaparan l'escultura, de tres metres d'alçada, elaborada amb acer inoxidable, platina i ceràmica, i il·luminada per projectors que intensificaran els seus colors. Tot seguit, les ballarines de l'Estudi de Dansa Giselle oferiran una coreografia al ritme de la cançó "Mediterráneo" de Joan Manuel Serrat. Finalment, l'associació gastronòmica Cambrils Societas Coqvinaria servirà rom cremat a les persones assistents.  

La projecció internacional de David Callau

Amb la col·locació de l'escultura dedicada a la posidònia l'artista cambrilenc deixarà una nova mostra creativa a Cambrils. Cal recordar que David Callau també és l'autor de l'emblemàtica escultura "En el pla de les Serenes", ubicada al port, inaugurada el 2011 per commemorar el centenari del fort temporal que va afectar les costes catalanes i valencianes i en el que hi van perdre la vida fins a 15 pescadors cambrilencs. La nova escultura, inspirada en la posidònia, vol posar en valor la riquesa dels ecosistemes marins i, alhora, convertir-se en un pol d'atracció per potenciar la imatge del nou eix comercial que s'ha generat amb la recent transformació de la Rambla Jaume I i els carrers adjacents.

Aquests darrers anys la projecció internacional de David Callau no ha fet més que augmentar. Entre els treballs dmés recents destaquen les pintures i l'exposició a Bangkok (Tailàndia), les obres i col·laboració amb el gran teatre Bolshoi per a decorats i exposició de pintures de dansa, la segona obra escultòrica pública a Vitòria Gasteiz, la realització del procés creatiu per a l'espectacle visual musical "La creación" a Cadis, l'exposició "Mar a Mar" a Hamburg i Munich i l'obra "D-Neu" a Saint Moritz (Suïssa), i les obres de l'exposició itinerant "L'art de la posidònia" organitzada aquest 2023 pels Ajuntaments de Cambrils, Eivissa i Dénia.  

Comenta aquest article