Societat

Tast

Tast de vins de la D.O. Tarragona en el marc dels actes de la Fira

La Torre del Llimó va ser l'escenari d'aquest tast de vins guiat per Oriol Pérez de Tudela, ahir a la tarda

Per Josep Maria Ferrando

El tast de vins estava emmarcat dins els actes de la Fira Multisectorial
El tast de vins estava emmarcat dins els actes de la Fira Multisectorial | Josep M Ferrando

De la mà d’Oriol Pérez de Tudela del Celler Vinyes del Tiet Pere de Vilabella i dintre de les activitats de la Fira, ahir a la tarda, la Torre del Llimó va acollir un tast de vi amb força participants que va gaudir dels quatre vins que es van poder tastar. Oriol Pérez de Tudela en un to distés i participatiu, però a la vegada rigorós, va presentar un per un els quatre vins, explicant que els havia escollit per la seva originalitat i per formar part d’una manera més propera d’entendre la cultura de vi, a la vegada que també eren una mostra de la recuperació de varietats i elaboracions tradicionals. El col·loqui va servir per acostar una mica més als assistents a l’apassionant món del vi que tenim al nostre entorn. Un exemple és que els quatre vins estan elaborats amb vinyes de la vall del Gaià. Ell mateix els va qualificar de vins de paisatge.

Els quatre vins

Tres del vins pertanyen al Celler Pallarades de Puigdelfí; Ancestral Panoràmix Molotov, un vi escumós de primera fermentació amb la varietat ull de llebre; El Pipa, un vi blanc elaborat amb varietat Macabeu de la zona del Catllar, amb molta capacitat d’evolució i amb la salinitat que té el Macabeu en aquesta zona i el vi dolç Macabelius. L’altre vi del que van poder gaudir els participants va ser Escabeces del Celler Vinyes del Tiet Pere del mateix Oriol Pérez de Tudela, un vi que va denominar de la varietat cartoixar, tal com s’anomena a la zona la varietat xarel·lo, un vi blanc brisat de l’any 2020.

El tast de vins es va fer al pati de la Torre del Llimó (Foto: Josep M Ferrando)

 

Comenta aquest article