Informació general

Via fèrria

El desmantellament de l'antiga via fèrria arriba al bell mig de la població

Actualment ja s'han retirat les vies i les travesses des de Salou fins a l'antiga estació del tren de Cambrils i el desmantellament segueix en direcció sud, fins a Mont-roig del Camp

Per Lluís Rovira i Barenys

Desmantellament a la zona propera a l'antiga estació de tren, aquest passat dilluns
Desmantellament a la zona propera a l'antiga estació de tren, aquest passat dilluns | Lluís Domingo

El desmantellament de la via fèrria entre l'Hospitalet de l'Infant i Port Aventura ja ha arribat al bell mig de Cambrils. Aquest passat dilluns es retiraven les travesses del tram de via que separa la zona direccional i l'Eixample Platja i va arribar fins a les immediacions de l'antiga estació. Ahir es demantellava el tram on hi havia l'antiga estació incloent la via dos de la zona de les andanes. El desmantellament segueix en direcció sud i seguirà en direcció a Mont-roig del Camp. El tram comprès entre Mont-roig i l'Hospitalet ja es va desmantellar primer que tot i ara, un cop es completi el desmatellament total des de Salou fins a l'Hospitalet de l'Infant, quedarà per retirar el tram de via comprès entre Salou i Port Aventura.

Les obres de connexió entre l'Eixample i Horta de Santa Maria segueixen endavant

La retirada de les vies a la zona de l'antiga estació de tren coincideix amb les obres d'adequació i connexió del barri de l'Eixample i el d'Horta de Santa Maria. Des que es van iniciar els primers treballs de demolició de l'andana, el passat 4 de maig, les obres han seguit un ritme irregular ja que van estar uns dies aturades. En aquestes setmanes, s'ha retirat la runa generada amb els treballs de demolició i ara, sense les vies, es podran seguir les obres que seguiran amb el soterrament dels serveis (enllumenat públic i els col·lectors d'aigües pluvials i rec) i els treballs de pavimentació de la nova calçada i de les voreres corresponents a aquest tram, segons ha informat l'Ajuntament a revistacambrils.cat que també ha afirmat que Adif traurà la caseta de telecomunicacions que ja està fora de servei i que es troba en la zona d'obres. La connexió dels dos barris podria estar enllestida aquest proper mes d'agost, segons apunten fonts municipals.

Carregant un tram de via i de travesses a l'inici de l'andana de l'antiga estació de tren de Cambrils, ahir al matí (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Els trams de vies i travesses arrencats són arrossegats per la mateixa via fins el lloc de dipòsit (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article