Informació general

Concentració

Àvies, turistes, ambient i.... alcaldables

La concentració setmanal de les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila va estar emmarcada per una gran activitat en aquest espai emblemàtic del Barri Antic

Per Lluís Rovira i Barenys

Força ambient, ahir, a la concentració setmanal de les àvies i Avis per la independència a la plaça de la Vila
Força ambient, ahir, a la concentració setmanal de les àvies i Avis per la independència a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Sol, turistes, soroll,.... la plaça de la Vila semblava, ahir, un decorat d'una pel·lícula italiana, amb un brugit inusual. D'entrada, molts visitants atrets al Barri Antic en motiu del mercadet ambulant, s'acostaven encuriosits gairebé a tocar de la rotllana que feien les Àvies i Avis i aprofitaven per fer-se fotos amb ells. I mentrestant, algú assegut a la terrassa del bar més proper cridava amb ànims de fer un petit sabotatge a la concentració de les Àvies i Avis i fins i tot animava a cantar un home que amb la seva guitarra acabava de fer una petita actuació a peu de terrassa per arreplegar quatre monedes. En un moment puntual, un jove va passar a tocar de les terrasses exhibint, de cara a la gent que estava asseguda, una samarreta de la selecció argentina que duia entre les mans. Ahir, però, no es van sumar a la festa els repartidors, com ha passat en moltes altres ocasions, que amb els seus vehicles entren i surten de la plaça per descarregar mercaderies als establiments i, en algun cas, tenen alguna interacció no gaire amistosa amb les Àvis i Avis.

I amb tot aquest ambient addicional d'aquest dimecres de maig, les Àvies i Avis, ahir una vintena, van encetar el seu repertori habitual, amb les cançons i les proclames de sempre. Van començar amb l'Estaca i van acabar amb els Segadors. Gairebé al final, va aparèixer l'alcaldable de Junts, Enric Daza, que es va sumar en esperit a la concentració. Uns altres dos alcaldables, Juan Carlos Romera (Ciutadans) i Josep Maria Riba (Activem Cambrils) van ser testimonis estàtics ahir d'aquesta actec setmanal de reivindicació ja que les seves fotografies, col·locades al plafó electoral de la plaça, va estar a tocar de la concentració de les Àvies i Avis.

Concentració d'ahir a la plaça de la Vila en la que es veu, a l'esquerra de la foto, el jove que exhibia la samarreta de la selecció argentina (Foto: Lluís Rovira i barenys)

 

Comenta aquest article