Esports

Cursa solidària

Igualtat, solidaritat i esport es conjugaran a la 4a Cursa de les Dones, el proper 11 de juny

L'esdeveniment se celebrarà el pròxim 11 de juny i els beneficis es donaran a Cambrils Pels Valents

Per Andreu Dalmau

Joan Carbonell, Ingrid Duch, Oliver Klein, Natalia Pleguezuelos i Sito Cano, en la presentació, ahir, de la Cursa de les Dones
Joan Carbonell, Ingrid Duch, Oliver Klein, Natalia Pleguezuelos i Sito Cano, en la presentació, ahir, de la Cursa de les Dones | Cedida

La Cursa de les Dones de Cambrils tindrà lloc el pròxim 11 de juny. Aquest esdeveniment, que enguany arriba a la seva quarta edició, no és només un acte esportiu i en pro de la igualtat, sinó que també té un vessant solidàri. Enguany, tots els beneficis es donaran a l'associació Cambrils Pels Valents que recapta fons per la investigació del càncer infantil.

“Cambrils és un municipi actiu en matèria esportiva, d'igualtat i solidaritat”, deia Oliver Klein, “la Cursa de les Dones representa aquests tres principis”. Per la seva part, la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, va destacar l'elevat nombre d'actes esportius que s'organitzaran aquest estiu i el paper “visibilitzador” que tindrà aquest en concret. Ingrid Duch, regidora d'Igualtat, va recalcar que les institucions “han de donar exemple” en matèria de feminisme i “generar espais segurs per les dones” també en el món de l'esport.

L'any passat van participar en la Cursa de les Dones unes 500 persones i aquest any, des de l'organització, esperen arribar les 800. Les inscripcions encara estan obertes i es poden fer online o presencialment a les botigues Decathlon del Reus, Tarragona i Vilaseca.

Els beneficis es donaran a Cambrils Pels Valents

Els beneficis de les inscripcions i de les samarretes venudes –els corredors en tindran una, però també se'n poden comprar– aniran destinats a l'associació Cambrils Pels Valents. Joan Carbonell, director tècnic de Naturtime Events, empresa organitzadora, explica que volien donar-li un component de proximitat a la faceta solidària de la cursa. “Fins ara havíem col·laborat amb la Lliga Contra el Càncer i aquest any hem decidit fer-ho amb Pels Valents”, explicava Carbonell, “a partir d'ara ho farem un any amb cadascú”.

Sito Cano, responsable de Cambrils Pels Valents, va recordar la importància de recaptar fons per investigar el càncer infantil i aconseguir tractaments menys agressius. Cano celebrava que l'entitat està a punt d'arribar a la fita deks 750.000 euros en donacions i va anunciar que es farà una gala a Cambrils per celebrar la xifra.

Cinc quilòmetres per la costa

La cursa, que constarà d'un recorregut de 5 quilòmetres, començarà a les deu del matí al Passeig de les Palmeres en direcció a Horta Santa Maria, girarà a la rotonda amb l’avinguda de la Llosa i seguirà pel passeig marítim en direcció sud fins l’alçada del Dorado i tornar a les Palmeres. La participació està oberta també a homes i nens, tot i que les úniques premiades seran les dones. Els més petits tindran un recorregut específic d'entre 500 i 1.000 metres que es correrà a partir de dos quarts de dotze. Abans de començar la cursa es farà una sessió de zumba per escalfar i, en acabar, els corredors podran gaudir d'un esmorzar saludable. A més, en els dies previs a la cursa, tothom que estigui interessat podrà apuntar-se a uns entrenaments grupals amb l'entrenadora personal Pat Perpinyà.

Comenta aquest article