Informació general

Medi ambient

Un centenar d’alumnes compartiran experiències i idees en el marc del Programa Naturalitza’t

L'alumnat farà una ponència sobre espais verds urbans i oferirà un mercat d’experiències obert a la ciutadania a la plaça de la Vila

Per Redacció

El programa Naturalitza’t a Cambrils té com a objectiu la difusió i cura dels espais verds de Cambrils
El programa Naturalitza’t a Cambrils té com a objectiu la difusió i cura dels espais verds de Cambrils | Cedida

El proper dimarts 16 de maig se celebrarà una trobada del Programa Naturalitza’t de l’Ajuntament de Cambrils amb el Programa Escoles Verdes, que comptarà amb la participació d’un centenar d’alumnes i mestres de vuit centres educatius de primària i secundària del municipi.

El programa Naturalitza’t a Cambrils té com a objectiu la difusió i cura dels espais verds de Cambrils. Per això, cada centre ha apadrinat un espai verd proper, ha estudiat els seus valors i reptes, i d’aquest estudi han sortit petites accions de millora d’aquests espais.

Per concloure aquest projecte, i donat que la majoria dels centres educatius de Cambrils formen part de la xarxa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya, el proper dimarts 16 els i les alumnes representants d’aquestes escoles i instituts es trobaran per compartir experiències, propostes i idees.

Enguany, aquesta trobada comptarà amb uns 13 alumnes de cada centre: l’escola Cambrils, l’escola Guillem Fortuny, l’escola La Bòbila, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, l’Institut Escola Joan Ardèvol, l’institut Cambrils, l’institut La Mar de la Frau i l’institut Cambrils.

A partir de les 9:30 del matí, els i les alumnes i mestres d’aquests centres educatius es trobaran al Centre Cultural de Cambrils en la benvinguda institucional, on seran rebuts per l’alcalde Oliver Klein i tot seguit assistiran a la ponència d’Antonio de la Torre, tècnic de medi ambient de la URV, que explicarà la importància dels espais verds urbans i com podem ajudar-los des de la ciutadania i els centres educatius.

Després d’esmorzar, a les 11 del matí, es durà a terme el mercat d’experiències, que serà obert a la ciutadania i es farà a la Plaça de la Vila, en el qual un grup d’alumnes de cada centre exposen i expliquen el que han treballat i les accions que han preparat en aquests espais verds apadrinats, mentre la resta d’alumnes del centre passegen i coneixen les experiències dels companys d’altres centres. Finalment, a les 12 del migdia tindrà lloc la cloenda a la mateixa Plaça de la Vila, amb la presència de la regidora d’educació Ingrid Duch.

Comenta aquest article